![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Adun aici cateva retete (toate incercate) pe care le-am pus pe alte topicuri.
Indienii folosesc faina de naut, daca n-o gasiti sub denumirea asta la magazinele de specialitate intrebati de Besan, asta-i denumirea indiana. Tocinei de dovlecei 1 kg dovlecei dati pe razatoare 1 ceapa mijlocie data pe razatoare 3/4 cana faina de naut 3 linguri coriandru macinat 3/4 lingurita boia de ardei 2-4 ardei iuti curatati de seminte tocati marunt 1/4 cana corindru verde tocat 1/4 lingurita praf de copt sare ulei (de alune de pamant sau germeni de grau dupa posibilitate) Se infierbanta uleiul intr-un wok, tigaie sau friteuza. Toate ingredientele se amesteca cu mana, se formeaza bile sau "chiftele" si se prajesc. Naut picant Linte cu smantana Curry de creveti cu legume 300 g creveti 75 g fasole verde rupta in bucati mai mici 2 linguri ulei 1 ceapa 1 lingurita ghimbir dat pe razatoarea mica 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita curcuma 1/4 lingurita Garam Masala sare 50 g rosii taiate marunt 75 g ardei gras rosu taiat marunt 75 g ciuperci 3-4 catei usturoi tocat marunt facultativ: 1-2 ardei iuti verzi 1 priza zahar 1 lingura iaurt gras 2 linguri frunze de coriandru tocate marunt Se infierbanta uleiul si se caleste usor ceapa in el. Se adauga ghimbirul, praful de chili, curcuma, Garam Masala si sarea, se amesteca si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga rosiile, ardeiul si ciupercile si se lasa pe foc alte 5-7 minute. Se adauga crevetii, usturoiul, ardeii iuti, fructoza si iaurtul, se lasa la foc mijlociu 7-8 minute. Se pune coriandrul si se mai lasa pe foc cateva minute. Mai caut si mai pun ca am mult mai multe la activ. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
lorelay, pui 1l de apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba torni 250g de orez salbatic. Lasi 5 minute sa fiarba la foc mare, apoi acoperi cratita cu un capac, dai focul la mic si-l lasi sa fiarba cam 40 minute. E gata cand au crapat cam jumatate din boabe.
Pui in sos de unt Makhani Murgh foarte important este coriandrul verde in aceasta mancare pentru 8 persoane 8 piepturi sau copane de pasare (sau 4 piepturi si 4 copane, cum vreti) sau 2 pui intregi carnea trebuie sa fie deja pregatita, cel mai bine dupa metoda tandoori, dar merge si de la rotisor (se scoate toata pielea si oasele) 8 rosii mari foarte bine coapte, taiate in cuburi mici (sau doua conserve de rosii dezpielitate) 4 ardei iuti verzi curatati de cotor si seminte 2 linguri ghimbir dat pe razatoarea mica 10 linguri unt 4 lingurite chimion in cruce macinat 1 lingura boia dulce sare - daca puii sunt de la rotisor si folositi conserve de rosii, mai bine nu mai adaugati sare) 3/8l smantana groasa si grasa dulcisoara (dulcisoara de la mama ei, nu indulcita) sau crème fraiche 2 linguri Garam Masala facultativ: 2 linguri chimion in cruce intreg 5 linguri coriandru verde, tocat marunt Se taie carnea in bucati mai mari (piepturile in jumatate, de ex.). Din ghimbir, rosii si ardei iute se face o pasta (in blender). Se incalzeste bine o tigaie cu pereti ceva mai inalti si se pun 8 linguri de unt in ea. Cand untul incepe sa faca spume (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , se prajesc, pe rand, bucatile de carne in el, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot si se pun intr-un bol sau farfurie. In acelasi unt, cand am terminat treaba cu carnea, se prajeste boiaua si chimionul macinat, numai 10-15 secunde. Apoi se toarna pasta de rosii din blender. Se lasa la fiert pe foc maricel cam 5-8 minute si se tot amesteca ca sa nu sa se prinda la fund. Se adauga apoi smantana si carnea (acum se pune si sarea, pentru cine o foloseste), se amesteca bine astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu sos. Se da focul la mic-mijlociu si se lasa la facut pana cand grasimea se separa de sos (dureaza cam 10 minute). Se adauga restul de 2 linguri de unt, Garam Masala si chimionul intreg pentru cine vrea (care se prajeste inainte pentru a-i scoate in evidenta aroma), se amesteca, se stinge focul si se acopera cu un capac. SE lasa acolo 1/2 ora sa traga. Inainte de a fi servit se presara coriandrul verde, se amesteca si se infierbanta o data. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7713.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 05:33 AM |
|