IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Bucataria indiana
kalua
post Jul 12 2007, 09:34 PM
Post #1





Musafir






Adun aici cateva retete (toate incercate) pe care le-am pus pe alte topicuri.

Indienii folosesc faina de naut, daca n-o gasiti sub denumirea asta la magazinele de specialitate intrebati de Besan, asta-i denumirea indiana.

Tocinei de dovlecei

1 kg dovlecei dati pe razatoare
1 ceapa mijlocie data pe razatoare
3/4 cana faina de naut
3 linguri coriandru macinat
3/4 lingurita boia de ardei
2-4 ardei iuti curatati de seminte tocati marunt
1/4 cana corindru verde tocat
1/4 lingurita praf de copt
sare
ulei (de alune de pamant sau germeni de grau dupa posibilitate)

Se infierbanta uleiul intr-un wok, tigaie sau friteuza. Toate ingredientele se amesteca cu mana, se formeaza bile sau "chiftele" si se prajesc.

Naut picant

Linte cu smantana

Curry de creveti cu legume

300 g creveti
75 g fasole verde rupta in bucati mai mici
2 linguri ulei
1 ceapa
1 lingurita ghimbir dat pe razatoarea mica
1/2 lingurita praf de chili
1/4 lingurita curcuma
1/4 lingurita Garam Masala
sare
50 g rosii taiate marunt
75 g ardei gras rosu taiat marunt
75 g ciuperci
3-4 catei usturoi tocat marunt
facultativ: 1-2 ardei iuti verzi
1 priza zahar
1 lingura iaurt gras
2 linguri frunze de coriandru tocate marunt

Se infierbanta uleiul si se caleste usor ceapa in el. Se adauga ghimbirul, praful de chili, curcuma, Garam Masala si sarea, se amesteca si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga rosiile, ardeiul si ciupercile si se lasa pe foc alte 5-7 minute. Se adauga crevetii, usturoiul, ardeii iuti, fructoza si iaurtul, se lasa la foc mijlociu 7-8 minute. Se pune coriandrul si se mai lasa pe foc cateva minute.

Mai caut si mai pun ca am mult mai multe la activ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Apr 13 2008, 08:11 PM
Post #2





Musafir






lorelay, pui 1l de apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba torni 250g de orez salbatic. Lasi 5 minute sa fiarba la foc mare, apoi acoperi cratita cu un capac, dai focul la mic si-l lasi sa fiarba cam 40 minute. E gata cand au crapat cam jumatate din boabe.

Pui in sos de unt
Makhani Murgh
foarte important este coriandrul verde in aceasta mancare

pentru 8 persoane

8 piepturi sau copane de pasare (sau 4 piepturi si 4 copane, cum vreti) sau 2 pui intregi
carnea trebuie sa fie deja pregatita, cel mai bine dupa metoda tandoori, dar merge si de la rotisor (se scoate toata pielea si oasele)
8 rosii mari foarte bine coapte, taiate in cuburi mici (sau doua conserve de rosii dezpielitate)
4 ardei iuti verzi curatati de cotor si seminte
2 linguri ghimbir dat pe razatoarea mica
10 linguri unt
4 lingurite chimion in cruce macinat
1 lingura boia dulce
sare - daca puii sunt de la rotisor si folositi conserve de rosii, mai bine nu mai adaugati sare)
3/8l smantana groasa si grasa dulcisoara (dulcisoara de la mama ei, nu indulcita) sau crème fraiche
2 linguri Garam Masala
facultativ: 2 linguri chimion in cruce intreg
5 linguri coriandru verde, tocat marunt

Se taie carnea in bucati mai mari (piepturile in jumatate, de ex.).
Din ghimbir, rosii si ardei iute se face o pasta (in blender).
Se incalzeste bine o tigaie cu pereti ceva mai inalti si se pun 8 linguri de unt in ea. Cand untul incepe sa faca spume (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , se prajesc, pe rand, bucatile de carne in el, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot si se pun intr-un bol sau farfurie. In acelasi unt, cand am terminat treaba cu carnea, se prajeste boiaua si chimionul macinat, numai 10-15 secunde. Apoi se toarna pasta de rosii din blender. Se lasa la fiert pe foc maricel cam 5-8 minute si se tot amesteca ca sa nu sa se prinda la fund. Se adauga apoi smantana si carnea (acum se pune si sarea, pentru cine o foloseste), se amesteca bine astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu sos. Se da focul la mic-mijlociu si se lasa la facut pana cand grasimea se separa de sos (dureaza cam 10 minute). Se adauga restul de 2 linguri de unt, Garam Masala si chimionul intreg pentru cine vrea (care se prajeste inainte pentru a-i scoate in evidenta aroma), se amesteca, se stinge focul si se acopera cu un capac. SE lasa acolo 1/2 ora sa traga. Inainte de a fi servit se presara coriandrul verde, se amesteca si se infierbanta o data.

(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7713.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Bucataria indiana   Jul 12 2007, 09:34 PM
Cleo   mmm fac si eu dovleceii aia in week-end insa coria...   Jul 12 2007, 09:40 PM
kalua   Ghee folosesti la prajit. Mie-mi place si corian...   Jul 12 2007, 09:48 PM
kalua   Am uitat ca mai este pe aici si reteta de pakoras....   Jul 14 2007, 12:57 AM
contraste   Când postezi reţeta de butter chicken?   Jul 14 2007, 06:30 AM
kalua   Butter chicken asta mi s-a parut gustul cel mai ap...   Jul 14 2007, 10:13 AM
Cleo   facut tocinei. stop. placut stop muncit cam mult l...   Jul 16 2007, 02:45 PM
roxanica10   Cleo, zici c-ai muncit mult la tocinei? Mie nu mi ...   Jul 16 2007, 02:50 PM
Cleo   roxi am facut din vreun kg sau mai mult de dovlece...   Jul 16 2007, 02:57 PM
kalua   Foarte fain nu se leaga, mi se mai rup si mie la i...   Jul 16 2007, 03:05 PM
roxanica10   Eu am facut din 2 dovleci babani, o ceapa mare si ...   Jul 16 2007, 03:10 PM
kalua   Baga la congelator, frumos portionat in pungi. ;)   Jul 16 2007, 03:13 PM
kalua   Am facut curry de peste, pana la urma am facut dup...   Jul 22 2007, 05:15 PM
Cleo   kalua hilar cu mirosurile care invaluie incet ince...   Jul 22 2007, 08:24 PM
kalua   Asa trebuie s-arate. Eu ii fac mai plati, precum t...   Jul 22 2007, 08:32 PM
misssn7   Se gaseste la noi Garam Marsala si cam cu ce seama...   Jul 29 2007, 02:55 PM
kalua   Garam masala este o amestecatura din: cardamon neg...   Jul 29 2007, 03:04 PM
midnight   Am fost azi noapte la un coleg de facultate, india...   Jul 29 2007, 03:36 PM
irinica   Kalua, tu de unde ai garam masala?? Ai luat ( un s...   Jul 29 2007, 09:02 PM
kalua   Eu majoritatea mi le-am luat de aici, din Germania...   Jul 29 2007, 09:38 PM
misssn7   Apai ma duc cu elan la un mag naturist ca la noi m...   Jul 30 2007, 06:22 PM
misssn7   Am gasit pana la urma faina de naut o sa fac niste...   Jul 31 2007, 12:54 PM
irinica   Tocineii sunt bestiali !! Nici nu se compa...   Jul 31 2007, 07:11 PM
kalua   irinica, firma e Saporo verde si scrie ca-i confez...   Jul 31 2007, 09:27 PM
splendora   familia mea are ca prieteni o familie de indieni s...   Jul 31 2007, 10:06 PM
irinica   Merci Kalua! :kiss:   Aug 1 2007, 07:53 AM
misssn7   Tare buni tocineii Kalua eu faceam niste chiftele ...   Aug 1 2007, 09:49 AM
roxanica10   Si mie mi-i pofta iar de tocinei. :kiss: Kalua. C...   Aug 1 2007, 10:01 AM
kalua   Creveti in sos de smantana Jheenga Malai Khasa 80...   Apr 6 2008, 01:06 AM
Nimphetamin   Eu am o colega care are un iubit indiant. Si a ple...   Apr 6 2008, 08:52 AM
kalua   Nimphe, si eu tot condimente as fi cerut din India...   Apr 6 2008, 04:51 PM
Nimphetamin   Nimphe, si eu tot condimente as fi cerut din India...   Apr 6 2008, 06:34 PM
lorelay   Buna ziua fetelor, eu am primit niste orez salbati...   Apr 13 2008, 02:28 PM
kalua   lorelay, pui 1l de apa cu sare la fiert, cand ince...   Apr 13 2008, 08:11 PM
misssn7   Mama mia cred ca e o gustosenie nemaipomenita. Tre...   Apr 14 2008, 08:40 AM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 05:33 AM