![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Di sa pui si tu reteta ta cand ai timp, sa vedem, sa comparam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ciorba de burta Cantitatile sunt pentru o oala de 6-8 litri. Picioare de vita cam 1kg- oricum ceva oase de vita ca alea lasa gust bun , o bucata de burta mai maricica (2 kg), 2 cepe, 2 pastarnaci, 3-4 morcovi, 500 gr. smantana, sare, 6-8 oua. se pun oasele la fiert se ia spuma, se adauga zarzavatul tocat mai grosier (nu va omorati sa-l faceti prea marunt ca e doar pt gust) si burta si se fierbe mai multicel pana se patrunde burta, apoi se strecoara de zarzavat iar burta se taie in fasii. In oala se pune doar burta taiata (in zeama strecurata) cand da in fiert se bat 6-8 oua dar mai intai se dizolva cu zeama de carne apoi se adauga smantana cam 500 gr. se potriveste de sare si otet....eventual delikat sau vegeta (insa nu e gustul original) Usturoiul (mujdei fac eu) se pune in farfurie NU in toata ciorba. La ciorba asta nu se pune nici un fel de verdeata. - o prietena care-mi spune ca e inchiriata pt ciorba de burta spunea ca ea pune si vreo lamaie sa fiarba in ciorba si gogosari murati taiati cublete. Asta e doar o varianta personalizata (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) de ciorba eu n-am incercat-o. Si de acrit acreste tot cu lamaie. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:10 PM |
|