![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
3a n-o gasesti ca i-am spus ciorba de salata
o aduc cu copy-paste aici 3-2-1 go (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) acum daca tot ati pomenit ciorba hai sa v-o introduc si pe gabriela_k . Am sa pun copy paste reteta +poze pt ca mi-a dat permisiunea. Ciorba de salata verde Avem nevoie de: 1- 3 capatine de salata verde 2- 2 cepe mari 3- 1 capatina de usturoi 4- 1 cutie de smintina 5- 1 packet de bacon felii(500gr.) 6- 6+2 oua medium size 7- 2-3 linguri de otet 8- marar verde sau uscat(cam 2 linguri) 9- sare cam 2 linguri 10- ½ lingura piper Se ia o oala de cam 6-7 L si se umple cam 3/4cu apa rece. Se pune apa cu sarea,usturoiul presat marunt si ceapa tocata marunt,la fiert la foc medium-maxim, sa fiarba. Se spala si se taie salata cam de 2 degete latime si se pune la scurs. Luam bacon si asa in felii cum este la packet,il taiem cam de 1 deget latime. Luam o tigaie care nu lipeste sau tigaie normala si punem putin ulei ca sa putem cali si reduce bacon-ul,il aducem la stagiul de jumerii.(vezi picture).Cind jumerii sunt gata ii scoatem pe o farfurie si in grasimea ramasa sau o putem scurge(optional), facem o papara de oau din 6 buc.O rupem in bucati mici cu lingura sau o taiem in bucati mici cu cutitul. Eu facind papara in tigaie am sfarimat ouale prin amestecare in tigaie cu lingura de lemn. Cind si papara este gata o scoatem pe o farfurie. Luam salata care a sta la scurs si o punem in oala,in apa care fierbe.Lasam salata sa fierba cam 5-10 min doar atit cit sa se inmoaie.Adaugam imediat bacon-ul si papara de oeu dupa care oprim focul. Intre timp,cu cele 2 oua ramase crude ,le separam galbenusul de albu;iar cu cele 2 galbenusuri le frecam cu smintina, otetul si mararul tocat marunt.Le amestecam pe toate intr-un castron mare. Lasam ciorba sa se opreasca din fier sis a se ajeze bine,cam 15 min dupa care luam ca 5-6 cups din ciorba si temperam smintina din castron.Dupa fiecare cup de ciorba adugata in smintina amesteca ca sa nu se taie smintina de la cioba calda,Asa procedam pina aducem smintina la aceasi temperatura cu ciorba,dupa care varsam smintina peste ciorba ramasa in oala.Amestecam usor dupa care se poate servi adaugind otet dupa gustul fiecaruia. Aceasta ciorba sta f. bine la frigider citeva zile bune. Ptr. cine vrea sa excluda bacon-ul,o poate face fara probleme dar nu se poate exclude omleta > (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/1-4.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/2-3.jpg) ; (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/4-1.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/6.jpg) ; (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/7.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:41 PM |
|