![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Gagici, daca aveti nelamuriri despre Dieta Montignac va stau la dispozitie :-*
Numai sa nu ma intrebati in ce consta, macar o cartea de-a lui Montignac trebuie sa fi citit ;) Nota: Pentru a putea vedea fisierul de Retete Montignac si discutii pe tema alimentelor conforme dietei Montignac disponibile numai pentru membri, trebuie sa aveti cont pe eLady.ro: Pentru inregistrare dati click pe urmatorul link: Inregistrare in forumul eLady.ro:click! |
|
|
![]() |
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Salutare,
Mai, cred ca e cazul sa ma bag si eu intr-o treaba din asta. E groasa treaba, n-am ce face. Aceasta a fost descoperirea mea pe ziua de ieri, cand cutreierand prin magazine si proband diverse am descoperit cu stupoarea ca toate, dar absolut toate imi stateau ca naiba. In plus m-am 'admirat' in oglinzi mari si am intrat in depresie. Asta dupa ce eu de cand ma stiu (mai putin ultimii 3-4 ani) am fost asa trasa prin inel.. un inel mic mic mic. Eram ceea ce este cunoscut si sub denumirea de 'doua bete-nfipte-n..' si care mancam ca spartu si nu puneam un gram pe mine si nici nu stiam ce sa mai fac sa ma ingras un pic. No, in ultimii 4 ani am evoluat spectaculos de la aproximativ 50-52 de kile (din care nu ieseam veci) la 60 de kile daca nu chiar un pic peste. Am 1.69-1.70 inaltime. Si acum plang si vreau inapoi la 50 de kile si parantezele mele subtiri le vreau inapoi si tot cum era inainte. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Candva in astia 4 ani am trecut repede ca vantul si ca gandul prin greutatea ideala aia unde cred ca as fi fost eu numa bine, dar asa repede am trecut ca nici nu mai stiu cand o fost (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Asa-i ca ii interesant cum am fost perfecta la un moment dat numai n-am observat. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Oricum recunosc ca prefer sa fiu inapoi slaba vai de capul meu cum eram inainte de cat asa cum sunt acum. Asta fiind povestea mea, am ajuns la concluzia ca si trebuie sa fac ceva. Si am gasit aci la voi treaba asta interesanta. Interesanta, dar pentru mine foaaaarte dificila. Inca n-am apucat sa citesc toate posturile de la toate topicurile cu dieta asta, dar ma pun pe treaba si o sa va intreb cate una alta. Dificila pentru mine pentru ca: 1. sunt un dezastru total in bucatarie, si implicit o rusine pentru rasa feminina. Inafara de cartofi prajiti, ochiuri, oua fierte, salata.. si inca vreo 2-3 chestii nu reusesc sa fac nimic. Iau reteta in maini, suna waw, imi trebe si mie, vreau sa fac, le combin, le pun ... rezultatul este dezastruos in peste 50% din cazuri. Nu stiu stiu condimentele nici unu cat, cum, si la ce se foloseste si nu va invit pe nici una la mine la masa ca nu vreau sa-mi fac mai multi dusmani de cati am deja (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Asa ca ce sa mai vorbim de gatit chestii speciale din ingrediente bine alese si cu mare atentie la combinatii .... 2. si nu inteleg, bre, cum adica grasimi saturate sau nesaturate. Eu sincer nici nu stiu care is lipide, care is glucide, proteine si grasimi adica cum? la mine in cap grasimea ii uleiul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) No, scuzati-mi prostia omeneasca, dar na... nu mi-am batut niciodata capul cu astea. Umm, oare pot gasi aici la voi undeva niste exemple cum ce-as putea eu manca dimineata, la pranz si seara? Ceva simplu, clar si exact .. sa nu trebuiasca sa gatesc foarte mult si asa mai pe intelesul meu. Ca un "mic dejun glucidic" chiar nu-mi spune mare lucru. Va rog, nu aruncati cu oalele si ulcele dupa mine. Stiti eu pana acum mancam dimineata un iaurt cu un corn cu ciocolata (au!)... candva in timpul zilei eventual un mar cu biscuiti sua ce stiu ce alte prostii mai gaseam la magazinul din colt unde lucrez, iar seara ajungeam acasa rupta de foame si infulecam un farfurioi de spaghete cu ton, cartofi prajiti (au!), cartofi la cuptor, omleta sau mai stiu eu ce reuseam sa incropesc in 15 minute. Si eu credeam ca ii bine ca doara uite ce putin mananc.. M-am inselat. Chiar asa. Chiar nu e voie cartofi deloc deloc, nici asa singuri la cuptori si neamestecati cu nimic? Deloc deloc defel?? Nu de alta dar in general cartofii is pofta mea cea mai mare (pe langa ciocolata, dar aia numai neagra imi place si am inteles ca ii ok sa ma scap la ea din cand in cand) si si cel mai usor de gatit. Asa ca pentru impiedicati ca mine. No, date fiind aceste constante si variabile, credeti ca am vreo sansa la Montignacu? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Egzista o speranta si pentru mine? S. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 12:31 PM |
|