![]() |
![]() |
Mistaco |
![]()
|
Musafir ![]() |
M-am cutremurat cind am vazut cine a cistigat alegerile in Palestina!!!???Eu cred ca daca vor ramine mai mult de un an pe scena politica va fi foarte greu sa nu izbucneasca ceva nasol pe plan mondial!!!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
am citit o carte .... si actiunea se intindea pe vreo 10 ani, de cand a inceput hilter sa faca valuri in Europa si pana la formarea statului Israel in '48.
Evreii de frica nazistilor au inceput exodul spre Palestina colonizata de englezi. Traiau in chibutzurile care infloreau din ce in ce mai tare datorita sistemelor de irigare construite (ma refer strict la partea agrara). Taranii arabi in schimb traiau intr-o mare saracie si se uitau cu jind peste gard la vecinul evreu care avea o oaza pe pamanturile LOR, ale palestinienilor. Statul Israel s-a format datorita jocurilor politice ale englezilor care initial au promis protectie arabilor apoi s-au spalat pe maini de toata afacerea. Asa ca ura arabilor e adanc inradacinata si daca stam sa ne gandim evreii au venit in tara pe care arabii o locuiau de mii de ani, chiar daca era pamantul sfant pt crestini evreii poporul ales nu l-a locuit mii de ani. Concluzie: eu nu vad finalitate la ce se intampla acolo si Hamas a castigat tocmai ca raspuns a sentimentelor arabe fata de Israel . |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 07:26 PM |
|