![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 113 Joined: 12-June 07 From: dallas Member No.: 1,785 ![]() |
Fetelor, eu ma gandesc tare mult ca as vrea sa adopt...Nu imi doresc copii acum, si al meu iau in considerare sa nu am deloc (desi daca ar veni stiu ca l-as iubi tare mult), dar ma inmoi toata cand ma gandesc la un copil a carui soarta sa i-o pot schimba.
Voi ce stiti despre adoptii? Ati adoptat vreuna dintre voi/ sunteti adoptate? Ce probleme pot sa apara (asta daca stiti din experienta voastra sau a cuiva apropiat, ca in teorie ma pot gandi si eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). E greu sa adopti in Romania? Cum ai alege copilul? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Cred ca si Andutz, cand a zis ca vrea sa "isi aleaga un copil", tot la ce spune Maat se refera. Adica ce copil i se va lipi de suflet (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cred ca aceasta initiativa merita toata lauda si imi scot palaria in fata oamenilor care le ofera un camin copiilor fara parinti. (IMG:style_emoticons/default/notworthy.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 113 Joined: 12-June 07 From: dallas Member No.: 1,785 ![]() |
fatelor, hai ca m-ati zapacit (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
pai cu tot ce mi-ati spus, concluzia e ca voi l-ati alege (desi nu ati folosi cuvantul asta, ca pare prea dur) pe cel care vi s-ar lipi de inima...deci sa inteleg ca nu v-ar interesa amanunte de genul din ce parinti provine, in ce conditii a fost crescut pana in prezent, ce fel de comportament a avut, ce fel de personalitate are...right? ca eu una marturisesc ca mi-as face bine temele inainte sa ma atasez de un pui de om pe toata viata...nu l-as alege ca pe ceapa, vorba lu' maat, dar oricum ai pune-o, un proces de selectie are loc...ca la urma urmei, o sa vii in contact cu mai multi din care ramai numai cu unu'... Marturisesc ca am anumite lucruri pe care as vrea sa le aiba copilul pe care l-as adopta, pentru ca eu vad faptul ca il iau in familia mea si in inima mea ca pe o sansa de a face ce vrea cu viata lui/ei (adica copilul sa faca ce vrea, nu eu!), pentru ca altfel, let's face it, din orfelinat nu ti se ofera prea multe optiuni. Si de-aia as vrea sa fie un copil destept si bun...nu l-as alege pe cum arata, dar m-as gandi de doua ori daca sa iau un copil care a fost abuzat sau care are tulburari de personalitate - asta pt ca stiu, ca psiholog, ce inseamna traumele la o varsta mica. Nu cred ca nu trebuie adoptati asemenea copii, dar eu una recunosc ca daca as putea, as evita asa ceva. Daca astea apar dupa adoptie, e altceva, facem tot ce putem, pentru ca de-acuma e de-al nostru, dar if it can be helped... Si spun toate astea cu mentiunea - foarte importanta - ca asta e modul in care vad lucrurile acum, ceea ce se poate schimba in timp, cu cat studiez subiectul mai mult sau ascult despre experientele altora - asa ca daca aveti pareri sau experiente, bring it on (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , da' nu dati cu piatra...inca sunt in formare! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Later edit - ca sa nu mai spun ca daca e unu' mic care ti se uita direct in suflet, si daca mi-ar fi mie clar ca pe ala vrea Domnul sa mi-l dea sa-l cresc, nu as mai comenta, si nu m-as mai uita la nimic... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 11:22 AM |
|