![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 113 Joined: 12-June 07 From: dallas Member No.: 1,785 ![]() |
Fetelor, eu ma gandesc tare mult ca as vrea sa adopt...Nu imi doresc copii acum, si al meu iau in considerare sa nu am deloc (desi daca ar veni stiu ca l-as iubi tare mult), dar ma inmoi toata cand ma gandesc la un copil a carui soarta sa i-o pot schimba.
Voi ce stiti despre adoptii? Ati adoptat vreuna dintre voi/ sunteti adoptate? Ce probleme pot sa apara (asta daca stiti din experienta voastra sau a cuiva apropiat, ca in teorie ma pot gandi si eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). E greu sa adopti in Romania? Cum ai alege copilul? |
|
|
![]() |
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Andutz eu nu vreau sa-ti tai aripile dar in Romania este ''aproape imposibil'' sa adopti iar in conditiile pe care le doresti tu este imposibil.
In Romania nu ti se da optiunea de a alege tu copilul, din momentul in care tu inaintezi cererea ei (persoanele abilitate) fac demersul pentru a-ti gasi un copil si apoi te cheama sa-l vezi. Este foarte greu sa adopti pentru ca la ora actuala sunt in asteptare 2000 de familii la 1200 copii! Din momentul in care un copil este abandonat devenind adoptabil se incearca intai reintegrarea in familia largita, respectiv rude pana la gradul patru si abia apoi va fi dat spre adoptie unor straini. Tot acest proces dureaza cel putin cateva luni(deci copilul oricum nu va mai fi un nou-nascut). Majoritatea copiilor din orfelinate au o varsta de peste 3 ani si au parinti in viata. Cat timp unul dintre parinti isi va vizita copilul chiar si o data la trei luni in orfelinat, legea nu are dreptul sa-l decada din drepturile parintesti. ............. ''Statul are obligatia sa-i gaseasca o familie copilului, si nu un copil familiei. Asta inseamna ca un roman nu poate alege singur, ca la piata, un bebelus, ci autoritatile ii recomanda unul care i se potriveste din punct de vedere psihologic. O procedura care cere timp, pana cand cele doua parti ajung la o intelegere. Asa se face ca, teoretic, procesul dureaza un an, dar practic poate fi mult mai lung iar in acest timp copiii raman in grija statului.'' sursa: Romanialibera ................ In Romania exista un singur tribunal exclusiv pentru minori(la Brasov), in celelalte orase dosarele copiilor stau la un loc cu dosarele infractorilor. Asta ca sa intelegi cat de greoi poate fi procesul. .................. ''Menţinerea copilului īn familia naturală este acum o prioritate. Excepţie fac cazurile īn care acest lucru nu este īn interesul superior al copilului. Adopţia este luată īn calcul după ce toate eforturile de a reintegra/integra copilul īn familia biologică sau extinsă au eşuat. Īn contextul legii actuale, īntregul proces al adopţiei este abordat dintr-o nouă perspectivă. Adoptia nu mai este considerată o măsură de protecţie şi intră sub incidenţa dreptului civil. Un copil poate fi adoptat numai īn cazul īn care adopţia corespunde interesului şi nevoilor sale particulare.'' ''Spre deosebire de perioada anterioară anului 2005, īn prezent, părinţii biologici sunt consiliaţi cu privire la efectele şi consecinţele adopţiei, īnainte ca aceştia să-şi exprime consimţămāntul. Obligaţia consilierii intră īn atribuţiile reprezentanţilor Direcţiilor judeţene de asistenţa socială şi protecţia copilului. Concluziile privind consilierea părinţilor sunt consemnate īntr-un raport solicitat de instanţa īn momentul deschiderii procedurii adopţiei interne.'' ''O modificare esenţială adusă de noua lege constă īn procedura prin care este declarată adoptabilitatea. Copilul devine adoptabil prin hotărāre judecătoarească, luānd īn considerare, īn mod obligatoriu, consimţămāntul părinţilor exprimat īn faţa instanţei.'' (Noi reglementari privind adoptia-2005 ) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 11:21 AM |
|