![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hai ca vin si eu cu varianta mea moldovineasca (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) de ciorba de perisoare
Pun oala de supa la incins, adaug putin ulei in ea si trantesc oasele acolo, frigandu-le pe toate partile. Sting cu apa, apoi adaug toate legumele rase sau taiate cu taietoarea aia- minune, Bornemann, pe treapta cea mai fina. Legume pun: ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardei gras sau kapia. Se lasa la fiert. Perisoarele le fac din carne tocata de vitel (sau vita daca nu gasesc de vitel) cu ou intreg, putin patrunjel, ceapa tocata fin de tot, sare, piper si orez. Orez mai putintel, cam 1/8 din umplutura. Las perisoarele sa fiarba in supa, adaug borsul si leusteanul, le las sa traga un clocot, apoi pun patrunjelul tocat si iau oala de pe foc. Azi am pus prima data si o conserva de rosii inaintea borsului, nu mi se pare c-a facut ciorba mai buna, dar nici n-a stricat-o. Rosiile se pun de obicei in mancare ca sa o faca mai acrisoara, dar aici oricum se acreste dupa aceea cu altceva. Mi-a iesit foarte buna, ca in tara. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) teo, habar n-am ce-i cu pozele, se pare ca flickr-ul e de vina. Maine Cleolica sau eu stergem locurile goale ca-i urat tare. Si daca te mai poti candva folosi de pozele alea, ne poti da linkurile prin PM si le bagam urgent. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:27 PM |
|