IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Jocul la bursa
kalua
post Jul 10 2007, 01:49 PM
Post #1

Musafir

Nu stiu daca topicul asta se incadreaza bine la cariera si afaceri, dar fiind vorba de bani cred ca aici e cel mai bine.

Ati jucat, jucati?

Eu nu, dar dragul meu s-a ocupat si cu asa ceva, chiar fara agent. Principiile lui:
- banii investiti trebuie sa fie "bani de joc", adica in plus, care sa nu ruineze pe nimeni daca se pierd
- bursa trebuie controlata de n ori pe zi pentru a remarca trendurile
- e bine de avut cat de cat intelegere pentru businessul firmei in care se baga banii pentru a intelege ce sau ce alte firme i-ar putea ridica sau scadea valoarea bursiera.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Master of Norule...
post Sep 17 2008, 09:14 AM
Post #2

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Ia sa va zic ce-au facut minunatii astia de la Banca Transilvania. Au trimis la actionari o foaie care a ajuns dupa ce nu se mai putea face nimic cum ca se divide numarul de actiuni care-l ai la 10 si sa cumperi actiuni ca sa ai un numar rotund de actiuni altfel algoritmul iti rotunjeste in minus pana da un numar divizibil cu 10 adica pierdeai niste actiuni de la 1->9. Si ma uit si eu de curiozitate sa vad cum sta treba cu actiunile bancii. Acum nu sunt tranzactionabile si ce vad ultimele tranzactii au fost la 2600 ron in conditiile in care actiunile erau pe la aprox 7000 si sau tranzactionat 7 milioane sase sute si ceva de mii de actiuni in ultima zi. Asa le vand dupa dividerea asta, ca m-au enervat.
Am citit acum ca noroc ca Banca Transilvania nu era tranzactionabila ca scadea mai tare indicele BET ca urmare a ceea ce se intampla in America.
Eu nu prea m-am mai uitat de ceva vreme la actiuni, da' daca stiam mai din timp mai cumparam.
Asa ca poate fi o strategie de a cumpara cine afla si apoi sa aiba loc o crestere. Eu stiu ca ideal e sa cumperi actiuni cand sunt in scadere si sa le vinzi cand sunt in crestere. Intreaba un broker cat sunt de sigure actiunile si apoi mai gandeste-te.
Exista si posibilitatea sa dea faliment cand scaderea e atata de mare, la noi in oras e destul de subtire reprezentanta si n-au nus ce intrare pe piata.

This post has been edited by Master of Norules: Sep 17 2008, 09:46 AM
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Jocul la bursa   Jul 10 2007, 01:49 PM
misssn7  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 02:43 PM