IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Homeopatie: Medici homeopati, tratamente homeopate
elle_ni
post Jan 2 2006, 05:06 PM
Post #1

Incurabil

Group: Incurabil
Member No.: 107

vreau sa merg la un homeopat pentru o groaza de problemute, dar nu stiu la cine sa merg....

daca aveti vreo recomandare, mi-ati fi de un real folos...

multumesc anticipat :-*
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
dusa
post Sep 22 2008, 02:45 PM
Post #2

Musafir

Pentru elle_ni: Am urmat si eu tratament homeopat si as dori sa-ti impartasesc din experienta mea urmatoarele:
1). Tratamentul homeopat NU ARE NICI UN FEL DE EFECT (remediile homeopate sunt blocate) daca organismul se afla sub actiunea unor asa-numite "energii perverse" (electrosmog, radiatii stres geopatic etc) sau a unor uleuri esentiale;
2) Exista, si in tara si in strainatate, mai multe scoli de homeopatie, care pretinde fiecare ca detine adevarul absolut. Ca pacient nu stii pe cine sa crezi, fiecare are propriul sistem de clasificare dupa simptome; mie personal mi s-a parut cea mai interesanta scoala din Danemarca unde remediile homeopate se dau in functie de glandele (chakrele) dezechilibrate.
3) Homeopatia este un tip de medicina empirica descoperit de dr.german Samuel Hannemann la sfarsitul sec. al XVIII-lea. Pe la 1955 ea a fsot revizuita de un dr. numit Reckeweg, pentru a "tine pasul" cu descoperirile moderne (din pacate in Romania nu s-a auzit de aceasta revizuire, si imensa majoritate practica homeopatia de acum doua sute de ani);
4) Diagnosticarea dupa simptome si "clasificarea" pacientului dupa ele este nestiintifica si nu corespunde realitatii. Putem spune, din acest punct de vedere, ca homeopatia se aproprie de medicina alopata, in care se trateaza SIMPTOMUL (adica MIASMA in homeopatie) si nu PACIENTUL. A fost un doctor pe la 1956 care a DEMONSTRAT ca fiecare suntem o fiinta unica, deci avem problemele noastre specifice pentru care avem nevoie de tratamente specifice.
Asta nu inseamna ca desconsider valoarea homeopatiei, ci doar ca ea poate fi folosita numai ca metode de tratament, alaturi de multe alte metode naturiste.
Pentru rezolvarea problemelor de sanatate folosind metode naturiste, iti recomand o vizita la un cabinet de medicina integrativa, la care starea ta de sanatate sa fie diagnosticata cu ajutorul unui aparat (deci rezultatele sa fie OBIECTIVE !) si tratamentul sa fie personalizat si intergrativ: asta insemnand, printre altele, sa ai posibilitatea sa-ti alegi tipul de tratament pe care ti-l doresti pe baza justificarilor stiintifice care ti se ofera.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
ellle_ni   Homeopatie: Medici homeopati, tratamente homeopate   Jan 2 2006, 05:06 PM
ellle_ni   Re: HOMEOPATIE   Jan 4 2006, 01:14 PM
bulina   Re: HOMEOPATIE   Jan 4 2006, 02:52 PM
ellle_ni   Re: HOMEOPATIE   Jan 4 2006, 03:58 PM
bulina   Re: HOMEOPATIE   Jan 4 2006, 04:06 PM
ellle_ni   Re: HOMEOPATIE   Jan 4 2006, 11:06 PM
bulina   Re: HOMEOPATIE   Jan 5 2006, 06:17 AM
riana   Re: HOMEOPATIE   Jan 5 2006, 11:03 AM
catallinag  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 01:58 PM