![]() |
![]() |
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Mi-am luat masina de facut painica, Moulinex.
Acum am pus sa faca o paine cu faina de secara numai ca am uitat sa setez ca am 750 g si nu 1000 g si culoarea painii. Am selectat doar programul. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ma rog, sper sa iasa. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Am primit si o carte de retete dar ma intrebam daca nu aveti voi mai multe retete pentru paine aceasta facuta la masinarie. Cele din carte contin si faina alba iar pe mine m-ar interesa retete exclusiv din faina integrala, secara, tarate, etc. Si inca o intrebare: trebuiesc folosite numai retete pentru paine special create pentru aparate sau se poate folosi orice reteta? L.E. Si m-ar interesa pareri de la fetele care au asa ceva, daca sunt multumite, daca pe termen lung se merita, etc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Mai punem:
Paine alba" (pag. 13 din manualul BM2600). Foloseste 400 gr de faina 000 (in loc de 120gr gris si 270gr faina pentru paine), si programul 2, cu setarea Dark. Am obtinut rezultate mai bune, dizolvand in prealabil zaharul in lichid (apa, lapte, bere, etc.); lichidul indulcit sa fie neaparat primul adaugat in masina, astfel se vor bucura drojdiile de mancare dulce.... Nu in ultimul rand, atentie la temperatura ingredientelor (faina,lichid si chiar cuva); daca sunt la temperatura camerei/ biroului happy.gif este OK si sansele de esec vor tinde spre 0.... Datele din retete sunt pentru 000; pentru faina tip 650 trebuie usor marita cantitatea de drojdie 5-10%. Si inca ceva:programele "rapide" sunt glume, o paine adevarata cere timp chiar si unei masini... Paine cu masline verzi si cappere Ingrediente - 600 g faina - 360 ml apa minerala - un plic drojdie uscata - 2 linguri de ulei extra virgin - 80 g masline verzi - 40 g capperi - 1 lingurita sare de mare - 1 lingurita de miere Dupa ce masina de paine a framantat painea, se pun maslinele si capperile taiate. Eu am folosit tot primul program A iesit super pufoasa si cu un gust. tongue.gif PLUM-CAKE - 400 faina alba -200 g zahar -360 g unt -6 oua -300 g stafide -1 paharel de rom sau lichior -cateva picaturi de esenta de lamaie -1 pliculet praf de copt Am procedat asa: In vasul masinii am pus: untul topit, apoi ouale batute usor, zaharul, faina, romul, esenta si pliculetul de praf de copt. Am programat masina la programul DOLCI, cate tine 2 ore 50. Dupa primul bip, adica dupa ce a amestecat bine ingredientele, am adaugat si stafidele. biggrin.gif Si iata si rezultatul. Eu zic ca a iesit bine, a cresut, numai ca vroiam sa fie mai rumen pe deasupra. Data viitoare o sa ii dau la dark. biggrin.gif paine cu nuci I 150 ml H2O 1 ou mic,batut 1/4 cup faina all purpose 1+1/4 cup faina manitoba 2 linguri zahar 1 lingurita(din aia mica) rasa sare 2 linguri lapte praf 3 linguri unt moale 1+1/2 lingurita drojdie uscata 1/4 cup nuca macinata Ingredientele se pun in ordinea de pe instructiunile masinii de paine,program :sweet sau clasic,painea e foarte gustoasa. reteta era asa telegrafica cum am scris-o si eu Paine cu vin si branza 1cup vin alb sec 2/3 cup branza pecorino rasa 2 linguri unt 1 praf de sare 3 cup faina 1 lingurita zahar 2 lingurite drojdie uscata Cozonac cu stafide 500 g faina 200 ml lapte 125 g unt 2 linguri smantana 3 galbenusuri 100 g zahar 1 lingurita de sare 500 g faina 3 lingurite ale masinii. drojdie uscata l-am umplut cu juma' de kil de stafide si coaja de la 2 portocale mari pe care le-am fiert in sirop pana s-au inmuiat si a scazut toata zeama l-am copt tot la masina. Paine integrala 2.5 lg ulei 300 ml apa calduta 2 lg sare 200 g faina alba tip 550 150 g cartof fiert (dat pe razatoare mica) 1 LG chimen 2 LG seminte floarea soarelui 2 LG susan 365 g faina integrala (cumparata in Bucuresti - Mega Image) maia facuta din 25 g drojdie proaspata, 55 ml lapte caldut, o lg zahar Greutatea painii: 1000 gr Gradul de rumenire: "inchis", dar din pacate nu se rumeneste deasupra. Este coapta f. bine dar este inestetic. Drojdie uscata folosesc numai cand programez masina de seara ptr. dimineata. Este f. important ca ingredientele sa fie tinute la temperatura camerei. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 04:30 AM |
|