![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
In timpurile astea, cand timpul a devenit o problema si industria alimentara ne bombardeaza cu tot feluri de snackuri sau produse semi-preparate (din pacate majoritatea pline de chimicale), ma intreb: va mai faceti pachet pentru la serviciu? Dati copiilor pachet sau ii lasati sa-si cumpere ceva de la chiosc?
Eu imi iau de obicei resturile de la masa de seara (seara gatesc) cu mine si le incalzesc. Plus niste fructe. Daca n-au ramas resturi, merg la cantina. Vara e mai usor, imi iau rosii, ardei, castraveti si tot feluri de branzeturi. Sau salate, dresingul il pun intr-un alt vas si-l vars peste salata inainte de a manca. Cu fiica-mea am avut noroc de la bun inceput: gradinita a interzis pachetele cu alimente "nesanatoase", adica cumparate. Si aveau grija ca in pachet sa nu fie numai dulciuri, chiar daca erau facute acasa. Acuma vrea numai sandwichuri, ori facute la cald, ori normal. Si-i pun intotdeauna si niste felii de castravete, sau castraveciori murati, sau ardei taiati fasii, sau rosii cocktail. Painea pentru sandwichuri e integrala. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 122 Joined: 4-October 08 From: deva, HD Member No.: 5,029 ![]() |
Ce bine de voi...ca sa ma intelegeti eu "fac contabilitate" intr-o unitate militara de jandarmi, deci nu poti pleca pe poarta unitatii decat cand se termina programul sau cand ti se ordona alte misiuni, in nici un caz pt. mancare.Lucrez aici din 03 ianuarie anul acesta.Inainte am lucrat vreo 10 ani la privati dar de acolo puteai pleca sa-ti mai cumperi cate ceva-aici...ca la inchisoare.Exista popota unitatii unde se poate manca la ora 11, am mancat si eu aproape zilnic, nu e f.scump, darmincarea e super-nasoala: vreo 4-5 feluri cu cartofi sau orez sau sos rosii care se tot repeta, si totul colcaie de grasime si multa ceapa care nici macar nu e calita omeneste.Ce sa mai zic, mi s-a facut rau de multe ori, am rarit-o iat acum cu Monti nu voi mai merge deloc.Inainte nu puteam manca dimineata, mancam la popota la 11, rapid sa nu stai prea mult acolo, si mai papam ceva spre seara, cred ca acesta e um mare motiv pt. care s-au pus kg. pe mine asa anul asta. Deci Kalua draga, cand vei citi vei intelege de ce sunt asa disperata ca mai am 3 zile de concediu si apoi ce mananc? La noi in birou e un flux de persoane ca in gara...nu ma prea impac cu salatele, sub nici o forma goale. Eventual e corect sau nu sa pap dimineata, la lucru multe fructe si pe la ora 16.30 sa mananc felul principal? Te rog sfatuieste-ma, citeam in carte lui Monti ca poti avea mesele repartizate pana la 4-5 maxim. Va multumesc pentru idei si scuze pt. "romanul" pe care v-am pus sa-l cititi, pe viitor voi fi f. scurta.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th August 2025 - 08:13 PM |
|