![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ciorba falsa de burta
Ingrediente: 1 ceapa, 1 morcov,500g ciuperci cu palarie mare (de preferat pleurotus),2jumatati gogosar rosu murat, jumatate capatana de usturoi,250g smantana, 1 galbenus, sare si piper, ulei Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razuitoarea mica. Se calesc in putin ulei in oala in care urmeaza sa facem ciorba, apoi adaugam apa. Lasam un pic sa fiarba, apoi adaugam ciupercile taiate in feliute subtiri si lungi. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01289.jpg) Ciupercile fierb relativ repede, asa ca nu aveti mult de asteptat. Se adauga si gogosarul taiat fasii. Eu nu am avut gogosar si am pus un castravate murat taiat finut. A iesit la fel de bun, insa gogosarul ajuta mult si la partea artistica(prezentare in farfurie). Asezonati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust. Smantana se amesteca cu galbenusul intr-un castron mai mare. Oprim focul la ciorba dupa ce au fiert bine toate si cu ajutorul unui polonic turnam zeama din oala peste smantana. Amestecam mereu. Turnam zeama pana ce compozitia din castron ajunge la temperatura celei din oala, apoi turnam totul in oala. Chestia asta ajuta ca smantana sa nu se branzeasca in zeama fierbinte si ciorba sa nu mai aiba un aspect comercial. Eu am adaugat in smantana si usturoiul pisat, insa nu este obligatoriu. Usturoiul transformat in mujdei poate fi servit langa ciorbica. Pofta buna! (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC01290.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:19 PM |
|