![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Macchiato de broccoli
reteta pentru 4 persoane 300g broccoli congelat 4 felii bacon 2 linguri alune de padure macinate fin 2 cepe tocate marunt 2 catei usturoi tocati marunt 1-2 ardei iuti uscati (facultativ) 2 ramurici cimbrisor proaspat sau 1 lingura cimbrisor uscat 100g parmezan sau Grana Padano ras (daca se poate ras proaspat) 150ml vin alb sec 600ml supa concentrata de legume (se poate folosi si instant) 400ml frisca lichida 200ml lapte de cocos unt, sare, piper, zahar Se fierbe broccoli in apa sarata. Se calesc ceapa si usturoiul intr-o tigaie mai inalta, in unt. Se adauga cimbrisorul, se sareaza, pipereaza, pune o priza de zahar. Se stinge cu vinul, se adauga si supa. Se lasa vreo 20-30 pe foc, la redus. La sfarsit se scoate ramurica de cimbrisor si se piuretizeaza (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (in blender sau cu un hand-blender). Se adauga 200ml frisca si se potriveste iar de gust cu sare si piper. Broccoli se strecoara, se face si el piure cu restul de frisca si cu alunele. Se potriveste de gust cu sare si piper. Feliile de bacon se aseaza pe-o tava acoperita cu hartie de copt, se presara cu parmezan si ardeiul iute faramitat. Se dau la cuptorul preincalzit (daca aveti cuptor cu convectie folositi varianta asta la 170°C, daca nu, atunci 190°C) 15 minute. Se scot pe hartie de bucatarie. Pentru spuma de deasupra se iau cam 200ml din supa alba si se bat bine cu laptele de cocos (cel mai bine cu un cappuccino creamer). Se pune in pahare de latte macchiato in straturi: prima data verde, apoi supa, deasupra spuma. Se serveste cu crackerul de bacon. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0460.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:39 PM |
|