![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cate bordeie, atatea obiceie si asta nu numai la nivel de familie, ci si de comunitatea, de tara in care traim. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Fiica-mii i-am dat stingerea pana la 9 ani cel tarziu la 8 seara, intre 9 si 10 ani cel tarziu la 9, iar acum, ca are peste 10 ani, se intampla sa se culce si pe la 9 si un sfert, 9 jumatate. Vinerea si sambata are voie sa stea pana la 10, dar rar reuseste. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Nu e obosita dimineata si se scoala intotdeauna fara probleme, bine dispusa si pusa pe fapte mari. La ce ora dati voi stingerea copiilor vostri (si cati ani au copiii)? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pune mana si fa ceva acum, cat nu e prea tarziu. Nu poti sa stai cu bratele-n san si sa astepti sa se culce ei de buna voie mai devreme. Foarte important este un plan zilnic, care este respectat orice s-ar intampla, de la ora de sculat, cele trei mese, jucat intre ei, jucat cu tine, iesit afara, anumite rituale. Astfel stiu si ei ce se intampla si ce urmeaza. Pentru culcat (si dormit!) exista multe carti de specialitate, te rog sa le cauti (or fi si pe la biblioteci) si sa aplici metodele descrise acolo. Nu e usor, trebuie consecventa si nervi buni, dar "orice copil poate invata sa doarma" (titlul cartii care m-a ajutat pe mine la vremea respectiva).
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 06:51 AM |
|