![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Stiu ca am mai discutat eu despre acest subiect si reprezinta o mica obsesie personala, dar vreau sa aud in detaliu parerea voastra despre acest subiect.
Stiu ca avem pe forum femei casatorite si fericite, femei care au divortat, femei necasatorite, femei necasatorite dar cu relatii de foarte lunga durata si chiar copii, etc etc, deci totul e suficient de variat incat parerile sa fie probabil impartite. Prima mea intrebare este: Ce rol credeti ca mai are casatoria, ca insitutie, in vremurile in care traim? Ca sa nu fiu inteleasca gresit, precizez ca nu contest sub nici o forma rolul relatiilor de lunga durata, rolul familiei, ci vorbesc doar despre acel act in sine, documentul care atesta ca "da domle, esti nevasta lu Cutarescu de acu" Sunt curioasa daca sunteti deja casatorite, care a fost motivul principal pentru care ati facut acest pas? Pentru a proteja legal copiii, averea? Va simteati mai in siguranta odata facut acest pas? Asa vi se parea normal si firesc datorita educatiei primite? Sau ma rog, as fi curioasa sa stiu propriile voastre motive originale (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) In cazul in care ati divortat as fi curioasa daca stiind ce stiti acum v-ati mai fi casatorit in the first place? Sau daca aveti de gand sa va recasatoriti? In cazul in care aveti o relatie de lunga durata insa ati ales de buna voie sa nu va casatoriti (si stiu sigur ca avem cel putin un caz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) sunt curioasa de ce ati ales asa si mai ales daca ati intampinat ceva probleme din acest motiv. Daca sunteti solo si nu aveti nimic stabil momentan, sunt curioasa totusi de ce ati vrea sau de ce nu ati vrea sa va casatoriti? Acum, sunt convinsa ca multe din voi nu vor putea vorbi deschis si sincer despre acest subiect, asa ca v-as ruga sa raspundeti doar daca puteti si simtiti sa spuneti exact ce simtiti si credeti, nu ce ar trebui sa simtiti sau credeti. Sunt convinsa ca subiectul este de interes pentru foarte multa lume (me included) si nu as vrea sa le servim o doza in plus de fantasmagorii ca exista destule in prezent tocmai legate de acest aspect, motiv pentru care foarte multi sunt total dezamagiti de casatorie dupa ce o probeaza pe cont propriu, pentru ca ei auzisera si crezusera ca este cu totul altceva. |
|
|
![]() |
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Of Lucille, ce inceput de viata in 2, ba chiar 3 urat ati avut.
Asta voiam sa spun si eu, ca nu poate parasi domiciliul, daca vrea sa divorteze. Imi place ca desi ai trecut prin multa suferinta, gandesti totusi logic si n-ai picat intr-o depresie sa te resemnezi in situatia actuala, pentru ca-s multe femei care o fac (din diverse motive). Treaba cu cardu' mi se pare chiar hilara. Vorbeste cu noi, daca asta te 'elibereaza' un pic. Trist ca exista astfel de barbati. Oricum, nu iese fum fara foc: adica ceva a suferit el prin copilarie de se comporta in halul asta cu o femeie, ba chiar cu sotia lui. Un astfel de om trebuie dus la psiholog. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 08:43 AM |
|