IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Probleme cu gingiile..., Stie cineva?
zetta
post May 12 2006, 10:55 AM
Post #1

Musafir

Am o problema si vroiam sa aud niste pareri sau daca cineva a fost in aceeasi situatie.....
deci: cand eram mai mica m-am ferit la scoala de o palma si am nimerit cu gura in marginea unui perete. consecinte: a trebuit sa-mi inlocuiesc dintele din fata dar gingia a ramas cu un cheag de sange, adica e colorat vinetiu nu foarte mult dar deranjant pentru mine, bine cred ca deja am inceput sa ignor.
cum pot sa scap de el? exista vreo crema sau daca nu, o metoda chirurgicala locala? acum vreo 3 ani cand am vrut sa fac operatiunea medicii stomatologi pe care i-am vizitat nu prea au avut ce sa-mi faca....
acum cica ar exista niste punctii la nivel local.... a mai facut cineva asa ceva ? sau orice alta solutie e binevenita....
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
ToothFairy
post Jan 13 2009, 04:33 PM
Post #2

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

Di, cred ca pt insusirea unei tehnici de periaj buna este recomandat a se citi articolu` scris de mine despre asta.

Durata unui periaj tre` sa fie intre 3-5 minute..miscarile sa fie in plan vertical mai ales, combinate cu miscari circulare..se incepe deobicei din spate, mergand progresiv in fata si apoi avansand spre zona molara opusa...ultimele fete care se spala sunt cele ocluzale (pe care se musca).Tehnici de periaj sunt foarte multe, fiecare cu cate o recomandare. Periajul trebuie asociat cu alte instrumente complementare cum ar fi :dental floss-ul (ata dentara), periute interdentare (care seamana cu periile de spalat borcane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ), hidropulsorul (dusul bucal), folosirea apelor de gura.
Pe zi sunt indicate 2 periaje : unul seara, dupa ultima masa, si unul dimineata, inainte masa (partea asta n-o prea inteleg, nu prea are logica, asa scrie la carte, eu insa n-o respect...periajul de dimineata eu il execut dupa ce mananc...asa mi se pare logic)..in timpul zilei sunt recomandate clatiri dupa gustari, pranz; mestecarea gumelor sau rontairea unui mar.

strumfita, daca ai lucrare , atentie la apa de gura pe baza de clorhexidina, caci iti poate colora in timp lucrarea...recomandarea este s-o folosesti 2 saptamani, de 2 ori/zi , apoi sa faci o pauza de alte 2 saptamani...ia-ti de la Aslamed, caci are o concentratie mai mica de clorhexidina...daca apar senzatii de usturime in timpul folosirii, redu folosirea la o data/zi. In legatura cu dusul bucal, acesta nu inlocuieste sfantul periaj facut de manuta ta,deoarece nu poate îndeparta placa dentara formata, aderenta şi atasata....el este doar un adjuvant.....el ajuta la indepartarea detritusurilor alimentare, bacteriilor, placii dentare neorganizate (în curs de formare), de pe mucoasa gingivala cat şi din zonele greu accesibile periajului.
In concluzie, cu un periaj corect, cu folosirea atei dentare si cu apa de gura eu zic ca ar trebui sa obtii niste gingii sanatoase.Daca iti permiti, ia-ti dusul bucal, se merita si te poate ajuta foarte mult pt o igienizare buna a lucrarilor.
Daca problemele persista, cere sfatu` stomatologului tau, sa-ti faca un control, sa-ti faca un detartraj si un periaj profesional...si eventual, controlul lucrarilor, care se poate sa nu fie adaptate corect si sa-ti afecteze gingiile.
Succes !
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 12th May 2025 - 10:35 PM