![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Supa de varza ardeleneasca (lucskos kaposzta)
dedicatie pt kalua o capatana de varza noua (cam 1,5 kg) o bucata frumoasa de costita cu carne (aprox 1,5kg) sau jambon sau pulpa (din fata)... bucatite 1 felie de slanina afumata sau macar soricul pt gust 1 lingura de untura de porc 2 cepe mari 1 pahar mare de smantana marar verde sau uscat (cu cat mai mult cu atat mai bine) 1 lingurita de cimbru sau dupa gust 1 lingura de amidon sau faina 1 lingurita de boia de ardei dulce putin otet - intr-o tigaie mare topim untura si prajim bucatile de carne pana se rumenesc putin - stramutam bucatile intr-o oala de 7l si turnam peste ele apa fiarta insa fel incat sa fie acoperite generos - aruncam si bucatica de afumatura - in tigaia in care am prajit carnea, in untura ramasa prajim ceapa tocata marunt, apoi o adaugam in oala - adaugam piper, sarea o punem numai cand carnea e aproape fiarta - intre timp tocam varza in patratele de 5x5cm zice reteta se poate si fasii dar nu foarte subtire fasia si daca bucatile de carne sint aproape fierte o adaugam peste ele, apoi mararul, cimbrul si sarea - fierbem pana s-a inmuiat varza aproape complet, adaugam 1-2 linguri otet (sau dupa gust) - desfacem 1 lingura de amidon sau de faina intr-un pahar de smantana si-o adaugam in oala, mai lasam sa fiarba cateva minute si tragem de pe foc. - a 2-a zi e si mai buna |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:50 PM |
|