![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 210 Joined: 15-December 05 Member No.: 101 ![]() |
Ma uit la stiri si o intrebare mi se invarte in minte.
Daca niste ziaristi ar fi publicat caricaturi defaimatoare cu Iisus sau Dumnezeu oare noi cum am fi reactionat? Am fi devenit violenti? |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
exact. ar trebui un minim respect pt credinta altora. dar, nu cred ca e interzis prin vreo lege ca sa faci caricaturi privind ORICE subiect (cate bancuri cu sf Petre, Isus si mai stiu eu ce nu sunt la noi? )
desi nu cred ca la noi ar fi asa manifestari de strada daca s-ar face ceva similar - pt ca noi crestinii avem alt stil de a gandi, de a actiona, am avut acces mai de timpuriu la cultura, educatie, societatea noastra e construita altfel. din punct de vedere religios, musulmanii imi par la nivelul la care erau crestinii pe vremea inchizitiei ("sa-i omoram pe necredinciosi! femeia e destinata perpetuarii speciei! etc"). citeam mai de mult un studiu in care se zicea ca, daca ar avea acces la educatie cateva generatii (2-3-...) altfel ar sta lucrurile. e greu sa cerem sa aiba mintea 'luminata' si toleranta unuia care are 2-3 clase (daca le are....) pt ca el nu e foarte dezvoltat din punct de vedere al intelectului, al cunostintelor asimilate. e la fel ca la noi la tara cand pt tanti veta orice nu e crestin -ortodox e "d'aia maica, nu i-ar mai rabda dumnezeu" ar mai fi si faptul ca noi, crestinii suntem extrem de diversificati (exista nenumarate curente crestine, nenumarate versiuni ale bibliei si asta ne forteaza un pic sa ne destupam mintea) pe cand la ei e numai un coran si un mohamed, profetul lui allah. edit: no_ua, faptul ca Isus e fiul lui Dumnezeu e pt ca noi in credinta noastra consideram asta. si ne e suficient; sunt si alte dogme crestine care neaga sacralitatea lui Isus, dar ii recunosc darul profetic. chiar si mohamed a recunoscut ca Isus a fost unul dintre marii profeti ai vremii sale (mohamed recunostea de profeti pe David, Isus si inca cineva, daca imi aduc aminte). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th August 2025 - 09:42 AM |
|