![]() |
![]() |
strumfita |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
ce bine arata mancarurile !!!
Am o intrebare, am facut vineri clatite, mi-am cumparat plita electrica si vineri este a doua oara cand incerc si nu imi iasa compozitia buna la clatite. Am luat o reteta de aici, dar cand am vazut ultimele poze cu clatie. clatitele mele ieseau cam uscate, nu stiu cum sa explic, deja cand o intorceam pe cealalta parte, era putin uscata, nu pufoasa, abia le puteam rasuci cand puneam gem. prima data am facut compozitia cu faina, un ou, sare, apa minerala, si am facut greseala sa pun un zahar vaniliat desi eu faceam clatite pt a le umple cu ciuperci, dar au iesit cam uscate, cand le indoiam se rupeau:), am zis ca poate de la zahar..plus ca nu le-am putut manca cu umplatura. Vineri am facut varianta cu ou,lapte, faina, sare si un pic zahar pt a le umple cu gem...si tot asa au iesit. de ce nu imi ies mai moi, mai pufoase? Asa incantata eram de aparat, din Franta mi l-am cumparat acum si eu nu pot face o compozitie buna (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Eu nu pun ulei in clatite doar cand prajesc pun foarte putin in tigaie, chiar si in cele de teflon.
Praful de copt nu le intareste pe ale mele, oricum daca pun, pun foarte putin in clatitele- crepes (nu vorbim despre reteta de pancakes) Eu pun un ou si faina (o cana de ex) in functie de cat de multe vreau sa fac, apoi adaug lapte amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. 2/3 din lichidul necesar e lapte restul este apa minerala carbogazoasa. Arome: zahar vanilat sau esenta de rom, zahar nu pun pt ca urmeaza dulceata, nuttela, ingheata etc ce-i place fiecaruia. Eu le tin acoperite cu o alta farfurie pana e gata urmatoarea si raman moi si a 2-a zi. Marturie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 07:51 PM |
|