![]() |
![]() |
dr_wise |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Dulceata din melcisori de coaja de portocala
Ingrediente: coaja de la 3 - 4 portocale (aprox.1 kg portocale) 500ml apa 500g zahar 1 zahar vanilat 30 - 40ml zeama lamaie Coaja de la portocale se taie in fasii subtiri de cca 0.5 - 0.7mm latime, se curata de partea alba, se ruleaza si se intinde sub forma de melcisori pe o ata, folosind ata si ac. Toate aceste rulouri se tin in apa cca 2 zile (schimband apa de 2 - 3 ori pe zi). In ziua a 3-a se pun intr-o oala de 2 L, 500ml apa, 1 zahar vanilat si 500g zahar, pe foc domol, si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de lamaie, apoi se introduc melcisorii intinsi pe ata si se lasa la fiert pana cand se ingroasa siropul. Atentie! Siropul se probeaza cu lingura. Cand se desprind 3 picaturi de sirop de pe latul lingurii, siropul e gata. Se lasa la racit, se scoate ata de la melcisori, apoi se toarna dulceata in borcanul uscat. In general, se folosesc la ornarea torturilor, dar se pot consuma si ca atare, deoarece au o aroma puternica, deosebita. (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2585.jpg) Pofta buna! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
deci dupa toate cate am facut in w-end azi am facut si dulceata (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) insa, desi pregatisem sucul de lamaie am uitat sa-l adaug si dupa ce-am muncit eu atat a iesit o jumatate de borcan de dulceata (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... sa vedem cand o mai si folosesc, important este sa fie acolo. Sotul meu a ras in hohote cand am aparut cu jumatatea de borcan dupa ce-am stat sa insir melci pe ata vreo 30 de minute. Nu stiu de ce-o fi ras (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ca-n tara am facut si dulceata de patlagele verzi, prunisoare, umplute cu miez de nuca ... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 11:21 AM |
|