IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete de dulceata, gemuri, serbeturi, peltea... samd
dr_wise
post Feb 15 2009, 04:38 PM
Post #1





Musafir






Dulceata din melcisori de coaja de portocala

Ingrediente:

coaja de la 3 - 4 portocale (aprox.1 kg portocale)
500ml apa
500g zahar
1 zahar vanilat
30 - 40ml zeama lamaie

Coaja de la portocale se taie in fasii subtiri de cca 0.5 - 0.7mm latime, se curata de partea alba, se ruleaza si se intinde sub forma de melcisori pe o ata, folosind ata si ac.
Toate aceste rulouri se tin in apa cca 2 zile (schimband apa de 2 - 3 ori pe zi).
In ziua a 3-a se pun intr-o oala de 2 L, 500ml apa, 1 zahar vanilat si 500g zahar, pe foc domol, si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de lamaie, apoi se introduc melcisorii intinsi pe ata si se lasa la fiert pana cand se ingroasa siropul.
Atentie! Siropul se probeaza cu lingura. Cand se desprind 3 picaturi de sirop de pe latul lingurii, siropul e gata.
Se lasa la racit, se scoate ata de la melcisori, apoi se toarna dulceata in borcanul uscat.
In general, se folosesc la ornarea torturilor, dar se pot consuma si ca atare, deoarece au o aroma puternica, deosebita.
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2585.jpg)
Pofta buna!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post Mar 2 2009, 12:09 AM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



deci dupa toate cate am facut in w-end azi am facut si dulceata (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) insa, desi pregatisem sucul de lamaie am uitat sa-l adaug si dupa ce-am muncit eu atat a iesit o jumatate de borcan de dulceata (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... sa vedem cand o mai si folosesc, important este sa fie acolo. Sotul meu a ras in hohote cand am aparut cu jumatatea de borcan dupa ce-am stat sa insir melci pe ata vreo 30 de minute. Nu stiu de ce-o fi ras (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ca-n tara am facut si dulceata de patlagele verzi, prunisoare, umplute cu miez de nuca ... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th June 2025 - 11:21 AM