![]() |
![]() |
dr_wise |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Dulceata din melcisori de coaja de portocala
Ingrediente: coaja de la 3 - 4 portocale (aprox.1 kg portocale) 500ml apa 500g zahar 1 zahar vanilat 30 - 40ml zeama lamaie Coaja de la portocale se taie in fasii subtiri de cca 0.5 - 0.7mm latime, se curata de partea alba, se ruleaza si se intinde sub forma de melcisori pe o ata, folosind ata si ac. Toate aceste rulouri se tin in apa cca 2 zile (schimband apa de 2 - 3 ori pe zi). In ziua a 3-a se pun intr-o oala de 2 L, 500ml apa, 1 zahar vanilat si 500g zahar, pe foc domol, si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de lamaie, apoi se introduc melcisorii intinsi pe ata si se lasa la fiert pana cand se ingroasa siropul. Atentie! Siropul se probeaza cu lingura. Cand se desprind 3 picaturi de sirop de pe latul lingurii, siropul e gata. Se lasa la racit, se scoate ata de la melcisori, apoi se toarna dulceata in borcanul uscat. In general, se folosesc la ornarea torturilor, dar se pot consuma si ca atare, deoarece au o aroma puternica, deosebita. (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2585.jpg) Pofta buna! |
|
|
![]() |
dr_wise |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cleolica draga, vezi sa n-o fi scazut prea mult si sa-ti iasa ceva "pietroi" dupa ce se incheaga mai bine.
Sa fiu sincera, eu donez cu placere borcanul meu cu melcisori. Nu mai vreau sa aud de dulciuri pana cand nu ajung la o greutate de bun simt. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 07:46 PM |
|