IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Vaccin antirabic, Informatii de ajutor
Amicutz
post Feb 11 2006, 05:04 PM
Post #1

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Big Bad Bucharest ;)
Member No.: 183

Buna fetelor,

La cine sa apelez cand am o nelamurire daca nu la voi... :)
Am nevoie sa stiu daca e vreo problema daca amani una din injectiile antirabice cu o zi, fata de planificare. Mai exact, am o prietena care e cam la jumatatea tratamentului, ar trebui sa faca maine o injectie, dar nu e in Buc si vine luni. E grav daca face injectia luni in loc de maine?
Va rog, daca imi puteti raspunde cat mai repede, ca sa stiu ce sa ii spun.
Daca e cazul sa incerce sa vina maine totusi.
Pupicei multi
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
angeldust
post Feb 11 2006, 05:15 PM
Post #2

Musafir

Asta e cam tot ce am gasit , mai multe nu stiu ce sa iti spun

3. Masuri faţa; de receptivi

Comportamentul în faţa unei plagi, produse prin muşcatura de câine sau animal salbatic:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

1. Daca animalul este sanatos şi poate fi ţinut sub observaţie (2 saptamâni):

- tratamentul plagii (spalare cu apa şi sapun, cu apa oxigenata, cu sol1/1000 compuşi cuaternari de amoniu, fara suturare), vaccinare sau revaccinare antitetanica şi vaccinare antirabica numai daca apare boala la animal; daca plaga survine la cap, organe genitale sau muşcaturile sunt profunde, multiple, se administreaza ser antirabic sau imunoglobuline specifice antirabie, dupa care se continua vaccinarea numai daca survine boala la animal.

2.  Daca animalul este suspect, se începe imediat vaccinarea; daca  nu apare boala, dupa 5 zile se întrerupe; în plus la muşcaturile grave situate la cap, sau la cele profunde sau multiple aflate la trunchi sau membre, se administreaza ser antirabic sau imunoglobuline specifice.

3.  Daca animalul este turbat, mort neexaminat sau disparut, se începe imediat vaccinarea completa în plus  la muşcaturile grave situate la cap,  la cele profunde sau multiple aflate la trunchi sau membre şi la cele produse de animale salbatice,  se administreaza ser antirabic  sau imunoglobuline specifice.

4.  La muşcaturile profunde, multiple sau cu localizare periculoasa, produse de un animal turbat, sau la cele produse de animale salbatice, se fac infiltraţii în jurul plagii cu ser antirabic.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
Amicutz   Vaccin antirabic   Feb 11 2006, 05:04 PM
angeldust   Re: Vaccin antirabic-am nevoie de o informatie ugent,va rog!   Feb 11 2006, 05:15 PM
Amicutz   Re: Vaccin antirabic-am nevoie de o informatie ugent,va rog!   Feb 11 2006, 05:51 PM
Meg   si pe mine m-a muscat maimuta aia de matza a mea.....   Feb 26 2006, 03:35 PM
azo   as vrea sa stiu.....daca,dupa ce faci vaccinul ant...   Aug 16 2008, 11:21 PM
Maŕt   Nu ai voie alcool, pentriu ca vaccinul contine ant...   Aug 17 2008, 11:33 AM
azo  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th June 2025 - 08:28 AM