![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Poate sunteti si voi ca mine, pe alte meleaguri trebuie sa gust macar mancarurile si produsele specifice tarii/regiunii respective. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Poate venim cu noi retete sau ne ajutam reciproc sa gasim o anume reteta a unei mancari care ne-a placut atat de mult in concediu. Ultimul meu concediu l-am petrecut in Croatia. Mancarea croata se aseamana celei romanesti in mare. Ce-mi place mult la ei sunt cavapcici (un soi de mititei), pe care-i servesc cu rondele de ceapa si ajvar (un fel de zacusca, a carei ingredient principal sunt ardeii). |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Bucataria arabeasca, una pe care o apreciez la adevarata ei valoare. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Cea de la Hiltonul din Luxor urmeaza imediat dupa cea a restaurantului arab din Burj al Arab, Dubai (dintre cele incercate de mine, si zau ca-s nenumarate). In restaurantul asta din Luxor am mancat cele mai bune falafel ever, de ex. Fiind foarte putini oaspeti am avut ocazia, in limitele englezei vorbite de bucatarul sef, sa stau de vorba cu acesta, dar n-a scapat nicio reteta. Mi-a zis doar ca falafele bune nu se fac din naut, m-a invatat ce se pune pe foul medammas (chimion in cruce, chili, sare pentru ca cele adevarate sunt intotdeauna preparate fara sare, ulei de masline si suc de lamaie, astea fiind basic-urile pe pasta aia de fasole). Nu va spun cum prepara omleta, arunca ingredientele (inafara de oua) de pe la un metru distanta in tigaie. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Deci, chestii de la micul dejun (n-am apucat sa le pozez pe toate) Foul (chestia bandajata fiind o jumatate de lamaie mica-mica) cu tahina si falafel (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2681.jpg) Sectiune falafel (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2673.jpg) O paine de-a lor (ceva intre paine si aluat frantuzesc, calda, o nebunie) cu branza lor specifica (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2685.jpg) In prim plan niste carne de vita conservata prin uscare, buna tare (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2667.jpg) Un fel de cozonac nu prea dulce, bucatarul mi-a zis ca asta e toastul facut de ei. Era in jumatate cu unt, o bunatate! (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2674.jpg) Halva, asa buna n-am mai mancat pana acum. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2676.jpg) Pancakes (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2677.jpg) Fructe, pepenele galben (ma rog, verde) din spate era din cale-afara de aromat. Din productie locala. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2666.jpg) Dulciurile de la micul dejun incredibil de bune si toate facute de ei. Asa danish pastry pufoase ca acolo n-au mai pomenit papilele noastre gustative, niste prajiturici fara crema de nu te mai puteai opri din mancat, oricat erai de satul (chiar am zis amandoi ca bine ca n-am stat acolo vreo doua saptamani, am fi ajuns acasa prin rostogolire probabil (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) Dupa-amiaza ni se aducea in camera un mizilic (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2897.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2900.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 12:55 PM |
|