![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/ostropel01.jpg)
Ostropel de pui a la Diana - se potriveste si pentru dieta Montignac - 1,5 kg de pulpe frumoase de pui sau ciocanele, curatate de puful si penele cu care se vind (toate marcile!) - cateii curatati de la o capatina de usturoi potrivit de mare - o cutie de rosii decojite de buna calitate - 5 linguri de ulei - sare - piper proaspat macinat - putin patrunjel proaspat, taia fin, pentru decorat in farfurie - optional, 50 ml vin alb sec Cum se face ostropelul de pui Puneti uleiul la incins intr-un wok sau tuci. Taiati pulpele si le puneti la prajit pentru citeva minute, la foc vesel, pina se rumenesc frumos si capata o culoare aurie apetisanta. Puneti usturoiul si sarati dupa gust (mai bine mai putina sare la inceput). Dati focul la mic si acoperiti. Lasati sa fiarba in voie, pina cind carnea este bine facuta (in general dureaza in jur de o ora). Verificati din cind in cind, sa existe tot timpul destul lichid in cratita, cam pina la jumatatea carnii. Daca apa s-a evaporat, completati cu apa fierbinte. In acest scop este bine sa aveti intotdeauna cind gatiti un ibric in care sa fiarba apa la indemina. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dupa ce carnea s-a facut, luati capacul si adaugati rosiile din conserva, taiate macedoine (adica cubulete), cu tot cu suc. Lasati sa fiarba, la foc mic, fara a amesteca pentru a nu rupe carnea pentru 10-15 minute. Puteti, eventual, sa rasuciti cratita ca sa nu se prinda. Sosul trebuie sa fie apos , zemos. Mincati ostropelul de pui cu mamaliguta calda. Merge foarte bine si cu mamaliga rece sau piine proaspata. Pentru culoare si aspect, aruncati citeva fire de patrunjel verde proaspat, taiat marunt, cind puneti ostropelul in farfurie. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:21 AM |
|