![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ciorba de burta
Avem nevoie de: 3 l de apa. 1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca, un morcov, un patrunjel o ceapa intreaga, telina ardei gras otet doua galbenusuri smintina grasa (+30%) sare mujdei de usturoi Se spala foarte bine burta si piciorul. In comert exista burta gata curatata. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, cu un patrunjel,telina, ardeiul gras si o ceapa intreaga, Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Burta fierbe mai greu asa ca trebuie sa aveti rabdare. Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, de asemenea si carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote. Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet si 8 linguri de smintina si se amesteca incet cu zeama din oala din care s-au scos legumele. Se mai lasa la fiert 2-3 minute. Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se pregateste mujdeiul si se pune in boluri separate la masa, alaturi de smintina, otet si ardei iute. Pentru cei cu probleme la stomac, este preferabil ca mujdeiul sa fie pus in ciorba si si sa fie fiert inca vreun sfert de ora. Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:24 PM |
|