![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/supa01.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/supa02.jpg) Supa toscana de rosii, varianta Diana - oase de pui sau vita - 2 cepe (1 intreaga si una tocata mic) - 1 morcov - 1 pastirnac - 1 pastirnac - o bucata de telina - 1 conserva de rosii decojite si taiate cuburi si 1 litru suc de rosii sau, daca e vara, inlocuiti conserva si sucul cu 2 kg de rosii coapte - un arderi kapia - 1 ardei gras - 8 catei de usturoi mari, curatati si taioati feliute subtiri (5 + 3) - 4 linguri rase de busuioc uscat sau un caus de busuioc proaspat, tocat mare - piine taiata felii si prajita - parmezan ras - sare - piper Taiem citeva felii de piine (se poate folosi si piine mai veche) si le punem in cuptor s as eprajeasca/ faca pesmet. Cind piinea e gata o lasam deoparte. Punem la fiert o oala de 2 litricu oasele, o ceapa intreaga, morcovul, patrunjelul, telina, pastirnacul. Nu umplem oala cu apa, ci punem cit sa le acopere, supa trebuie sa fie foarte concentrata. Procedam ca la o supa obisnuita (fierbem, spumam). Cind e gata, dam deoparte. Tocam ceapa si 5 catei de usturoi si punem o alta oala pe foc, cu 3 linguri de ulei in ea , sa se infierbinte. Punem ceapa si usturoiul si lasam foarte putin la foc mare, cit sa devina ceapa transparenta si usturoiul sa ia o culoare placuta, deschisa. Punem supa pregatita anterior si strecurata peste si lasam sa fiarba bine vreun sfert de ora. Adaugam rosiile din conserva si sucul. Daca folosim rosii proaspete, ca e vara, le oparim, suratam de pielite, taiem in cubulete si le punem asa. Intr-o tigaie separata punem ardeii taiati maruntel cu o lingura de ulei si calim. Cind s-au inmuiat bine adaugam ceilalti 3 catei de usturoi taiat si ii alim si pe el putin, cit sa ia nitica lucloare, laolalta cu ardeii. Apoi adaugam tot ce e in tigaie peste supa si punem busuiocul. Dam un clocot citeva minute, saram dupa gust (nu exagerati cu sarea, parmezanul este nitel saratel). Radem parmezan, cite un pumn mic de persoana. Punem cite o felie de piine prajita in farfurie, supa si la urma parmezanul. Presaram cu busuioc tocat si piperam si apoi mincam imediat. Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:25 PM |
|