![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
In perioadele de post, in Grecia gospodinele pregatesc supa de linte, sau, cum ii spun grecii, „soupa fakes". Acest fel de mancare este satios si se gateste fara complicatii.
Retete de post: Supa de linte greceasca |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
CIORBĂ DE LOBODĂ pentru zilele cu dezlegare la lapte si oua
•1 kg lobodă • 1 litru borş • 200 ml iaurt • 1 ou • 1 ceapă • 1 morcov • piper, sare (după gust) • verdeaţă: leuştean • O căpăţână mică usturoi (asta-i contribuţie oltenească!) Se spală bine loboda, se taie în tăieţei laţi Se toacă ceapa, se rade pastă morcovul Se pun toate astea la fiert cu piperul în 2 litri apă clocotită După 30 de minute se acreşte cu borş, se adaugă usturoi pastă, sare — încă 1-2 minute de clocote Se bate oul cu iaurt şi puţină zeamă de ciorbă Se toacă leuşteanul Se trage de pe foc, se drege cu iaurtul bătut şi hrean, se presară leuşteanul |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:43 AM |
|