![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
CIORBĂ DE URZICI
Primăvara românească e semnalizată nu atât de ghiocei şi ploaie de aur, cât de ţigăncile care năpădesc pieţele cu ştevie, lobodă şi urzici (aduc ele şi untişor, şi podbal, şi măcriş, şi frunzuliţe de păpădie, dar lumea a cam uitat ce şi cum se mănâncă din pădure). Nu e casă românească — chiar şi din cele mai simandicoase — în care să nu fiarbă o verzitură din asta „vagaboandă" şi de neam prost, înălţată pentru o lună la rang de trufanda: are fier cât o mină de Dognecea. - 0,5 kg urzici - 1 ceapă - 1 căpăţână mică usturoi - 1 linguri orez - 200 ml iaurt (fără, dacă e post!) - 1 ou (tot fără, dacă etc.!) - 1 L borş - 1 linguriţă de hrean ras - leuştean, piper, sare Se spală bine urzicile, se îndepărtează tulpinele mai groase, se opăresc, se toacă. Se taie ceapa mărunt. Se pune totul la fiert în 2 1 apă clocotită. Se toacă usturoiul. După 30 minute se adaugă orezul. Se bate iaurtul cu ou, zeama din ciorbă şi usturoi pisat După ce orezul a fiert un sfert de oră, se pune borşul cu hrean Se toacă leuşteanul. Dacă a fiert şi borşul 5 minute, se drege ciorba cu iaurtul bătut, câteva clocote, se ia de pe foc. Se presară leuştean. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:44 PM |
|