![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
O invitam pe Diotima sa ne dea si noua reteta faimoasei ei piini de casa.
Retetele ei pe baza de aluat de piine (piine simpla sau piine cu masline) sint cu totul deosebite. Si ies din prima! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Bine-nteles, oricine are retete pentru piinea de casa este asteptat cu mare drag sa le posteze. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Măcinici moldoveneşti (copţi)/ Mucenici / Sfintisori
Reteta de mucenici, macinici, sfintisori moldovenesti de post Măcinici munteneşti (fierţi) -125 ml untdelemn - 500 ml apă - 1 linguriţă - 1 kg făină (sau cât primeşte uleiul şi apa) Sirop: - 1 ceaşcă miez de nucă măcinat - 3 linguri zahăr (sau cât vă place) - 1 linguriţă scorţişoară - coaja de la o lămâie - zahăr vanilat Se încălzeşte puţin apa. Se cerne făina movilită, se face o gropşoară. în gropşoară se toarnă apă călduţă, untdelemn şi sare. Se frământă până iese un aluat moale care se bate un sfert de oră, să se frăgezească. Se întinde pe o planşetă presărată cu făină. Se taie inele, cu un pahar mare şi unul mic, şi apoi se răsucesc opturi. Se lasă să se usuce, 45 de minute. Se fierb măcinicii 1 oră în 1,5 1 apă. Se adaugă tot ce e în reţetă şi se lasă să mai undească încă 1 sfert de oră. Când totul s-a răcit, se presară încă 2 linguriţe de miez de nucă fin măcinat. Indiferent de tehnica preparării şi forma modelată, Măcinicii se împart pentru moşi şi strămoşi în ziua de 9 martie. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 11:26 AM |
|