IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Turta dulce, Retete pentru turta-dulce
diotima
post Oct 8 2006, 09:39 AM
Post #1

Dependent

Group: Dependent
From: Grecia
Member No.: 113

Salut gagici, bine v-am regasit (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) , dupa o indelungata absenta. Voi intra direct in subiect.
S-a apucat mama sa faca turta dulce, a iesit buna la gust, dar destulde moale, semanand mai mult a un chec. Stie cineva vreo reteta de turta dulce care sa iasa mai tare, asa cum sunt cele din comert?
Multumesc (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Diana.
post Jul 6 2010, 02:41 AM
Post #2

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

TURTĂ DULCE CU MIERE
- 500 g miere de albine
- 500 g zahăr tos
- 200 g nuci măcinate
- 100 g rom
- 1 linguriţă bicarbonat
- 4 ouă
- 1 kg făină
- 1 vârf cuţit piper negru
- 50 g unt
- 3 linguriţe praf scorţişoară, nucşoară, cuişoare

Citat din Păstorel: „Preparata
Pui mierea într-o tingire de dulceaţă pe maşina de gătit. Adaugi zahărul, mirodeniile, foarte puţin piper şi mesteci până se încorporează tot. Când s-a topit zahărul şi mierea e clocotită, o torni într-un vas în care este deja pus jumătate de kilogram făină. Mesteci faina astfel opărită cu melesteul deînvârtit şerbet, până se face ca o alifie.
Pui la răcoare până a doua zi, A doua zi. încălzeşti puţin compoziţia şi adaugi în ea- paharul de rom în care ai dizolvat bicarbonatul şi cele patru ouă, unul câte unul, frecând mereu.
La sfârşit, adaugi restul de făina şi mesteci bine ca să se încorporeze. Apoi, se întinde pe masa de aluat, presărat cu puţină făină de grâu, în grosime de un deget. Se taie cu pahare de lichior, ceşti de cafea sau forme speciale, şi se aşază în formele de copt, unse cu unt şi presărate cu făină. Trebuie să se coacă foarte bine.
Se păstrează în gauanoase de sticlă bine astupate sau în cutii de tinichea.
Durează mult şi sunt bune la ceai, cafea cu lapte sau, după masă, cu vin,
P.S. Mirodeniile nu dau numai aroma, ci şi culoarea. Piperul, deşi în cantitate foarte mică, dă un gust cu totul particular; e indispensabil ".
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 11:34 AM