![]() |
![]() |
zetta |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am o problema si vroiam sa aud niste pareri sau daca cineva a fost in aceeasi situatie.....
deci: cand eram mai mica m-am ferit la scoala de o palma si am nimerit cu gura in marginea unui perete. consecinte: a trebuit sa-mi inlocuiesc dintele din fata dar gingia a ramas cu un cheag de sange, adica e colorat vinetiu nu foarte mult dar deranjant pentru mine, bine cred ca deja am inceput sa ignor. cum pot sa scap de el? exista vreo crema sau daca nu, o metoda chirurgicala locala? acum vreo 3 ani cand am vrut sa fac operatiunea medicii stomatologi pe care i-am vizitat nu prea au avut ce sa-mi faca.... acum cica ar exista niste punctii la nivel local.... a mai facut cineva asa ceva ? sau orice alta solutie e binevenita.... |
|
|
![]() |
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am parodontoza (am scris corect?) pe care am reusit s-o tin sub control in ultimii ani, respectand, in mare cele scrise de Empty aici. Merg la detartraj o data la 4 luni (timp de 2-3 ani am mers chiar la 3 luni) si am luat si ceva antibiotic, de vreo 3 ori, cate 6 luni. Este un fel de doxiciclina, in doza mica (parca 20 mg, poate scriu prostii la unitatea de masura, chiar nu mai sunt sigura). Nu stiu de ce mi se face tartru asa de repede, desi ma spal in general de 3 ori/zi. Car dupa mine la servici periuta si pasta de dinti, plus ata dentara. Oricum, gingiile arata mai bine si nu mai sangereaza.
Scorpi, poate ar fi bine sa te duci la dentist, la detartraj. Edit: Happy, asa imi spunea si mie dentista, chiar daca imi sangereaza gingiile sa folosesc ata dentara si sa curat bine locul altfel e ca un cerc vicios. Aici este o meserie separata, fiecare dentist are pe langa el un hygienist, care se ocupa exclusiv de detartraj. This post has been edited by pescarush: Jan 13 2009, 07:36 PM |
|
|
bella_bella |
![]()
|
Musafir ![]() |
hey,
ai incercat SPAM pt parodontoza? mama mea ia de ceva timp si ea zice ca e mai bine. mi-e asa frica sa nu fac si eu, daca are ea, ca din ce am inteles se poate face si pe cale ereditara, dar nu e ceva sigur. si mai si fumez la greu (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) ... sper sa nu ma trezesc si eu cu problema asta. sanatate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 10:33 PM |
|