![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
De obicei cumpar verdeata de la piata sau de la supermarket. Imi place gustul ierburilor proaspete, verzi, mai mult decit cel al plantelor uscate (aici face exceptie numa oregano/rigani, care mi se pare mult prea puternic in "viu".)
Problema este ca de multe ori nu gasesc sau, cum e cazul busuiocului, se strica extrem de repede, de pe o zi pe alta iar in congelator nu ma prea innebuneste. Un alr exemplu este leusteanul, pe care nu il gasesti deloc in aceasta perioada. Drept pentru care m-am apucat voiniceste azi si mi-am plantat in glastre plante aromatice.. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Deocamdata cinci ghivece. Mi-am pus busuioc, leustean, cimbru, maghiran si coriandru. Mai am un ghiveci cu rozmarin, cumparat si doua cu cibrisor, tot cumparate, carora nu le-a priit deloc in casa si trag sa se usuce... Poate le salvez. Daca nu, o sa mai imi cumpar ghivece si-mi fac gradina pe pervazuri. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Am deschis topicul ca sa imi fie mai usor sa le urmaresc evolutia si sa va arat si voua daca iese sau nu ceva. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ziua 1- 14 februarie 2010 (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/plantute/planteinghiveci.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
In functie de speciile pe care le-ai semanat dar si de conditile oferite (lumina, caldura etc), au nevoie de ceva timp pana sa rasara. De regula, incep sa incolteasca dupa 8-10 zile, dar unele seminte merg mai greu si poti sa astepti chiar si 15 zile, pana vezi primele firisoare verzi.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 11:44 PM |
|