![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
[b]Cornulete de martipan[/b]
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0263.jpg) This post has been edited by Maàt: Dec 17 2008, 06:04 PM
Reason for edit: pus link catre site ca s anu existe content duplicat karina, te iubesc!
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Craciun-2010/23.jpg)
Fursecuri fragede cu ciocolata si gem * Al meu zice ca au iesit nemaipomenite- reteta nu imi apartine. Totusi, am facut ceva adnotari si adaugiri fata de original. Ingrediente: - 200 g unt - 100 g zahar - 4 galbenusuri - 100 g marzipan (se gaseste la kaufland, bile , in pungi de 100 grame- aveti grija sa il incalziti usor si sa il spargetif bine cu furculita inainte de a-l folosi) - suc de la jumatate de portocala plus coaja rasa foarte fin - 260 g faina - Marmelada sau dulceata de portocale sau de caise - glazura-ciocolata topita (sau glazura cumparata) - optional: nuca de cocos daca nu se intareste bine glazura de ciocolata Se incalzeste cuptorul si se lasa la foc mic. Untul moale facut bucatele sau chiar topit la microunde (eu l-am bagat la topit intii), zaharul si galbenusurile de ou se amesteca bine de tot, eventual se mixeaza sau se baga in robotul de bucatarie. Se adauga martipanul incalzit usor si spart bine cu furculita, se amesteca pina se omogenizeaza tot. Se pune apoi sucul de la jumatate de portocala si coaja rasa fin si se amesteca mai departe bine de tot. Se aduga si faina, putin cite putin, pina intra toata si se amesteca toate pina cind aluatul e foarte bine omogenizat. Cu un pos sau o seringa de ornat se fac "bastonase" de 4-5-6 cm (cum va taie capul, insa incercati sa fie cit de cit identice) direct in tava de cuptor tapetata dinainte cu hirtie de copt. Atentie, se latesc nitel, asa ca lasati circa 2 cm intre ele! Se dau la cuptor la foc mic pe raftul de sus pentru maxim 15 minute - trebuie sa ramina albe-galbui pe deasupra, nu rumenite! Dupa ce sint facute, le lasati in tava sa stea drepte pina se racesc . Atentie, nu le miscati pina nu sint reci pentru ca se curbeaza si apoi nu se mai pot lipi usor. Dati fursecurile cu un strat foarte subtire de marmelada le lipiti, doua cite doua, dos pe dos. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Faceti glazura: topiti ciocolata cu putin unt si putin lapte la microunde sau in bain-marie si apoi si le bagati pe jumatate in ciocolata topita. Apoi le puneti pe hirtie curata de copt. Smecherie: Daca cicolata e prea moale si vi se pare ca nu se va intari bine dupa racire, le puteti trece repede prin putina nuca de cocos, ca se nu se lipesca si sa ramina mai toata glazura pe hirtie. Eu le-am umplut cu gem de caise, ca nu gaseam marmelada de portocale, care era prin balcon inr-una din lazile mele cu provizii diverse. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si le-am trecut prin nuca de cocos mai mult de kiki-bambus... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 01:25 PM |
|