![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Di, cum facusi cozonacul in stea? E superb, nici nu iti vine sa il mananci, mai bine il tii de decor, e foarte frumos! Pai ca sa aibe forma de stea am impartit aluatul in 7. Am deschis fiecare bucata intr-o foaie lunguta, l-am burdusit cu rahat, am facut sul aluatul umplut si apoi l-am rasucit in melc. Am pus cite un melc pentru fiecare colt de stea si in mijloc inca una. Am dat cu galbenus, am pus nucile si am presarat zahar. Vrei si reteta mea de cozonac? |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Bun. Reteta e cea din site: Reteta Craciun: Cozonac moldovenesc cu urmatoarele mentiuni:
1. folosesti NUMAI functia de framintare - nu ai nevoie nici de dospire, ca o ia singur razna, de-aia tre` sa stai linga masina. 2. folosesti 3 plicuri de drojdie uscata de la dr Oetker, cu expirare peste cel putin 6 luni.Daca ai de-ailalta, zau ca nu stiu cit se pune. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) 3. umplutura: eu nu pun si stafide, ci ori nuca cu albus si zahar, ori rahat. Nu masor nuca, pun din ochi, le fel si albusurile si zaharul pentru umplutura. 4. Uleiul tot cam dupa ochi il pun, functie de cit "inghite". Uneori ia mai mult, alteori mai putin, functie de cit de uscata e faina. Ce masina ai, ca sa stiu cum sa mai adaptez sfaturile? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Eu am o ieftinica de westood care isi face fiesce leut. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (la domo are numele Aparat de preparat paine Westwood JC-M201A). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:39 PM |
|