![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Salut gagici, bine v-am regasit (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) , dupa o indelungata absenta. Voi intra direct in subiect.
S-a apucat mama sa faca turta dulce, a iesit buna la gust, dar destulde moale, semanand mai mult a un chec. Stie cineva vreo reteta de turta dulce care sa iasa mai tare, asa cum sunt cele din comert? Multumesc (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Turta dulce
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC02189.jpg) Reteta asta am facut-o prima data anul trecut, adica in 2009. Rezultatul a fost peste masura de bun si in plus s-a pastrat foarte bine, frageda si aromata, doua saptamani. Ingrediente: - aproximativ 850 g faina - 2 linguri miere - 2 oua - 200g zahar - 200 ml ulei - 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet sai zeama de lamaie - 1 lingurita praf de scortisoara - 1/2 lingurita praf de cuisoare - un varfa de cutit praf de enibahar - 200 ml lapte Intr-un bol amestecam 500g faina cu toate celelalte ingrediente, pana cand compozitia e omogena si fara cocoloase. Mai adaugam faina, putin cate putin pana cand compozitia se transforma intr-o coca de consistenta plastilinei, buna de intins si modelat. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC02176.jpg) Se lasa la rece cam o jumatate de ora, sa se odihneasca, apoi se rup bucati din ea si intindem foi groase de 4-5 milimetri (stai fara grija, creste la copt destul de mult, ajungand la o grosime de 2 centimetri, ceea ce e mai mult decat perfect), din care decupam forme diferite cu ajutorul formelor speciale pentru fursecuri. Plansa de lucru si sucitorul nu este nevoie sa fie unse cu ulei si nici infainate. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC02177.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC02179.jpg) Din imaginile de mai sus sper ca se observa cat de subtire am intins foaia. Formele decupate le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt si apoi le-am copt in cuptorul infierbantat in prealabil, pe raftul de sus, la foc moderat spre mare, aproximativ 15 minute, pana cand au crescut si au trecut testul apasarii cu degetul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cand le apesi, nu trebuie sa fie moi, ci ferme. Atentie, caci se pot arde usor! (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC02182.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC02181.jpg) Din imaginea de mai sus, se observa cat de mult au crescut si cum trebuie sa arate. Dupa ce s-au copt si s-au racit, am chemat "ajutatorii" si am dat liber la distractie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Anul acesta am cumparat creioane pentru decor de la Dr. Oetker. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC02183.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC02187.jpg) Asta-i toata "recolta" de turta dulce si cei doi "ajutatori" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Anul trecut am folosit pentru decor ciocolata topita, alba si neagra, bucatele de jeleuri si fulgi colorati. Procesul a fost mai anevoios, deoarece am pictat cu pensula turta dulce si trebuia sa tot incalzesc ciocolata, dar distractia tot mare a fost (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cateva poze de data trecuta: (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC03153.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC03166.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 12:47 PM |
|