![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
De obicei cumpar verdeata de la piata sau de la supermarket. Imi place gustul ierburilor proaspete, verzi, mai mult decit cel al plantelor uscate (aici face exceptie numa oregano/rigani, care mi se pare mult prea puternic in "viu".)
Problema este ca de multe ori nu gasesc sau, cum e cazul busuiocului, se strica extrem de repede, de pe o zi pe alta iar in congelator nu ma prea innebuneste. Un alr exemplu este leusteanul, pe care nu il gasesti deloc in aceasta perioada. Drept pentru care m-am apucat voiniceste azi si mi-am plantat in glastre plante aromatice.. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Deocamdata cinci ghivece. Mi-am pus busuioc, leustean, cimbru, maghiran si coriandru. Mai am un ghiveci cu rozmarin, cumparat si doua cu cibrisor, tot cumparate, carora nu le-a priit deloc in casa si trag sa se usuce... Poate le salvez. Daca nu, o sa mai imi cumpar ghivece si-mi fac gradina pe pervazuri. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Am deschis topicul ca sa imi fie mai usor sa le urmaresc evolutia si sa va arat si voua daca iese sau nu ceva. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ziua 1- 14 februarie 2010 (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/plantute/planteinghiveci.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Dintr-un motiv greu de inteles pentru mine, rozmarinul de anul trecut s-a hotarit sa isi dea duhul. M-am cam amarit eu, drept pentru care m-am dus si mi-am luat o alta planta. Toate bune si frumoase, insa dupa doua saptamini au inceput sa i se usuce virfurile. Le tai eu si dupa doua zile, cind trebuia sa il ud, observ ca virfurile se uscau pentru ca pe ele era ceva ca un praf alb care se scutura la cel mai mic curent de aer!
Hait, imi zic, asta are un daunator. Tai varfurile si il mut mai hacana, sa nu mi le imbolnaveasca pe alelalte. Totusi, a murit dupa inca 2 zile... M-am dus si mi-am luat altul, l-am plantat intr-un alt ghiveci (pe ala infestat nu il mai folosesc, char o sa il arunc!). Deocamdata ii merge bine, desi e cam pirpiriu. In ultimele drumuri la Real am vazut ca au adus si ei plante aromatice in ghiveci. Mi-am luat o salvie care a parut sa fie ok 3 zile, dupa care... a murit! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) O data cu ea am luat si un ghiveci de chives (ceapa verde, arpagic) care e ok. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Ultima data insa am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de un picior! La 8,99 lei bucata mi-am luat un rozmarin superb, mare si plin de craci (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) o salvie mai mare, un chives tot mare si un cimbrisor, ca ala de il mai am pare sa se fi uscat numai pe jumatate! A, si maghiranul pus de mine anul trecut a murit in casa. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Am mai schimbat doua plante de atunci... In schimb busuiocul, desi planta anuala cica, e bine mersi, la fel si patrunjelul si lamiita (pe care trebe musai sa o improspatez). Menta insa e cam suparata, vaz eu cefac cu ea. Pe o parte dintre ele le-am scos deja in balcon, ca nu mai e pericol de inghet si vad ca le merge bine. In week-endul asta o sa va fac poze sa vi le arat. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 12:02 AM |
|