![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
De obicei cumpar verdeata de la piata sau de la supermarket. Imi place gustul ierburilor proaspete, verzi, mai mult decit cel al plantelor uscate (aici face exceptie numa oregano/rigani, care mi se pare mult prea puternic in "viu".)
Problema este ca de multe ori nu gasesc sau, cum e cazul busuiocului, se strica extrem de repede, de pe o zi pe alta iar in congelator nu ma prea innebuneste. Un alr exemplu este leusteanul, pe care nu il gasesti deloc in aceasta perioada. Drept pentru care m-am apucat voiniceste azi si mi-am plantat in glastre plante aromatice.. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Deocamdata cinci ghivece. Mi-am pus busuioc, leustean, cimbru, maghiran si coriandru. Mai am un ghiveci cu rozmarin, cumparat si doua cu cibrisor, tot cumparate, carora nu le-a priit deloc in casa si trag sa se usuce... Poate le salvez. Daca nu, o sa mai imi cumpar ghivece si-mi fac gradina pe pervazuri. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Am deschis topicul ca sa imi fie mai usor sa le urmaresc evolutia si sa va arat si voua daca iese sau nu ceva. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ziua 1- 14 februarie 2010 (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/plantute/planteinghiveci.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 22 Joined: 20-March 11 From: Cluj Napoca Member No.: 10,004 ![]() |
Salut Dia,
Cred ca pot sa iti ofer o mana de ajutor legata de problema ta cu micii daunatori ai rosmarinului si a mentei. De retinut este faptul ca este o solutie ecologica ce nu implica de loc produse chimicale care pot sa afecteze si planta odata cu daunatorii acesteia. In primul rand trebuie stiut ca exista o serie de plante care datorita mirosului emanat tind sa alunge ba chiar sa omoare micile insecte care ne strica recoltele. De exemplu se pot folosi cu succes urmatoarele: - ceai de urzica si coada calului - ceai de rostopasca - ceai din coji de citrice - ceai din foi de ceapa si usturoi Aceste ceaiuri pot mixa intre ele (nu iti face griji daca nu reusesti sa gasesti una din plantele mentionate mai sus) cu care mai apoi stropesti plantele afectate, ba chiar mai mult se pot folosi si in drenarea solului, mai ales ca aceasta solutie este si un ingrasamant ecologic pentru plantutele tale. O alta solutie extrem de utila pentru combaterea daunatorilor este mixarea laptelui degresat cu apa in care picuri si niste iod (1 litru de lapte la 10 litri de apa in care adaugi 20-30 picaturi de iod). Si aceasta din urma este foarte eficienta in salvarea plantutelor de daunatori la care mai adaugi faptul ca la fel ca si ceaiurile este un ingrasamand ecologic ideal. Iti recomand calduros sa folosesti solutiile propuse de mine deoarece si eu am avut o problema asemanatoare la niste plante de apartament, dar cu ajutorul ceaiurilor respective am combatut cu succes problema si nici nu am folosit produse chimicale daunatoare:). PS: Si eu mi-am pus rasaduri in ghiveci in primavara aceasta (rosmarin; busuioc; patrunjel; leustean; tarhon; ruta; oregano si fragute), la care urmeaza sa mai adaug ardeii iuti si lamaita postate de tine in poze. O sa postez si eu poze cu ele pe masura ce cresc. Spor la gradinarit:)!! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 12:00 AM |
|