![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
De obicei cumpar verdeata de la piata sau de la supermarket. Imi place gustul ierburilor proaspete, verzi, mai mult decit cel al plantelor uscate (aici face exceptie numa oregano/rigani, care mi se pare mult prea puternic in "viu".)
Problema este ca de multe ori nu gasesc sau, cum e cazul busuiocului, se strica extrem de repede, de pe o zi pe alta iar in congelator nu ma prea innebuneste. Un alr exemplu este leusteanul, pe care nu il gasesti deloc in aceasta perioada. Drept pentru care m-am apucat voiniceste azi si mi-am plantat in glastre plante aromatice.. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Deocamdata cinci ghivece. Mi-am pus busuioc, leustean, cimbru, maghiran si coriandru. Mai am un ghiveci cu rozmarin, cumparat si doua cu cibrisor, tot cumparate, carora nu le-a priit deloc in casa si trag sa se usuce... Poate le salvez. Daca nu, o sa mai imi cumpar ghivece si-mi fac gradina pe pervazuri. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Am deschis topicul ca sa imi fie mai usor sa le urmaresc evolutia si sa va arat si voua daca iese sau nu ceva. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ziua 1- 14 februarie 2010 (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/plantute/planteinghiveci.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 22 Joined: 20-March 11 From: Cluj Napoca Member No.: 10,004 ![]() |
Va spuneam anterior ca mi-am plantat si eu plante aromatice la ghiveci, iar de doua zile au si inceput sa rasara dintre ele. Cele mai curajoase au fost tarhonul, oregano, varza de bruxelles (mi-am pus niste rasaduri ca sa le pot planta in gradina de zarzavaturi a bunicii mele) care cica e foarte sanatoasa si mi-a mai iesit si brocolli (pus tot pentru rasad). Mai astept sa iasa si restu (menta, busuioc, rosmarin, patrunjel cret si normal, ruta, menta, fragute) si eventual le fac si niste poze pe masura ce cresc.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 11:43 PM |
|