![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 2 Joined: 19-December 05 From: Bucuresti Member No.: 117 ![]() |
GALACTOBUREKO
1 ceasca de gris 450gr foi de placinta(1 pachet) 7 cesti de lapte 1 ceasca de unt 1 ceasca de zahar 2 vanilii 6 oua Bateti zaharul cu ouale.Adaugati grisul,vaniliile si laptele si fierbeti amestecul obtinut pina se ingroase. Adaugati 2 linguri de unt,amestecati si lasati crema sa se raceasca. Ungeti una cite una jumatate din foile de placinte si asezati-le intr-o tava unsa.Puneti crema racita si acoperiti cu restul de foi unse una cite una.Intoarceti foile care au ramas pe din afara in tava,ca sa inchida prajitura. Coaceti la cuptor la 200grC 45 min si cind se raceste o taiati in cubulete si o insiropati in tava cu urmatorul sirop: SIROP Fierbeti 1 ceasca si jumate de apa,cu 2 cesti de zahar si coaja de la o lamiie timp de 10 minute. REVANI 2 cesti de gris 1 1/2 ceasca faina 1 ceasca de zahar 2 vanilii 1 ceasca de unt 3 lingurite de praf de copt 3 oua Bateti zaharul cu ouale.Adaugati faina,grisul,vaniliile,untul,praful de copt,1 cana de apa si amestecati bine. Puneti continutul obtinut intr-o tava nu prea mare sau intr-o forma rotunda,unse cu unt inainte si coaceti la cuptor la 200grC timp de 45 min. Cind e gata,asteptati sa se racesca si o insiropati cu sirop cald. Daca vret decorati cu migdale sau frisca. SIROP Fierbeti 3 cesti de apa cu 3 1/2 de zahar si coaja de la o portocala timp de 10 minute. Mousse au chocolat Ingrediente: 700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smintina, un paharel de coniac sau lichior, alune simple; Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si cu coniacul. Se amesteca bine si se lasa la frigider 4 ore. Becri meze - Pork appetizer Ingrediente: 1 kg carne de porc, 1 ceapa mijlocie, 1/2 pahar ulei de masline, 5 ardei grasi mici, brinza Feta, 2-3 rosii bine coapte, 1 pahar de vin alb, boabe de bahari(pimento), sare si piper; Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie cu ulei. Intr-o oala mica se punem ulei de masline si se caleste ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat betisoare. Se adauga carnea si dupa citeva minute se stinge cu vinul. Se pun rosiile rase, sarea, piperul si boabele de bahari(pimento) si se lasa sa fiarba pe foc mic, adaugind putina apa. Cum e gata, se ia mincarea de pe foc si se adauga brinza Feta in cubulete. Pastitzio Ingrediente: 1 pachet de macaroane, 250 g carne macinata, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, scortisoara, sare, putin vin alb, sos de rosii, smantana, sos beschamel, 100 cascaval ras, putin pesmet; Se toaca marunt ceapa cu usturoiul si se calesc putin. Apoi se adauga carnea macinata si se stinge cu putin vin alb. Se adauga sos de rosii, sare, scortisoara si putin delikat si se fierbe 5 minute. Macaroanele fierte si scurse se amesteca cu cascaval ras, un pahar beschamel si o cutie de smantana. Se unge o tava cu unt se adauga macaroanele, peste se pune carnea macinata si pe deasupra un strat mai gros de beschamel. La sfarsit peste beschamel punem putin pesmet si se da la cuptor la 200 grade celsius 40 de minute. Bame grecesti Ingrediente: 750 gr. bame, 125 gr. ulei, 2 buc. ceapa, 1/2 kg. rosii, otet, piper, 1/2 lingurita faina, 1 ardei, 1/4 lamiie, zahar, sare; Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasindu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara si se toarna peste bame. Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare si daca nu este destul de acra se adauga zeama de lamiie. Dupa ce se racoreste, se adauga putin ulei crud amestecat cu otet dupa gust. Se serveste imediat. SUPA DE PERISOARE CU OU SI LAMIIE GHIUVARLAKIA AVGOLEMONO INGREDIENTE: 1/2 kg carne tocata(de vita) 1 ceapa tocata marunt 1/2 cana orez patrunjel,marar si menta tocate 2 linguri de ulei de masline sare si piper putina faina 5 cani de supa de carne sau apa 1/4 cana de unt sau margarina 2 oua sucul de la 1-2 lamii PREPARARE: Intr-un lighean amestecam carnea tocata,orezul,verdeata,uleiul,sarea si piperul.Framintam bine continutul pentru citeva minute si facem perisoarele...Le dam prin faina si le punem una linga alta si le lasam sa astepte! Intr-o oala mare punem supa de carne sau apa cu untul sau margarina sa fiarba.Adaugam perisoarele,punem capacul si la foc mic le lasam sa fiarba aprox.30 min.Intre timp batem ouale cu sucul de lamiie adaugind citeva linguri din supa(pentru a nu se taia oul) si-l turnam peste perisoare,clatinind oala ca sa se imprastie oul cu lamiia in supa...O dam jos de pe foc si o servim calda! POFTA BUNA!!! MUSACA Sint trei pasi de urmarit:a)sos de carne tocata,b)cartofi taiati rondele,c)sos beshamel... DECI:a) Calim o ceapa mare cu 1/2kg carne tocata de vita,adaugam sos de rosii,sare,piper,chimino(la alegere),patrunjel si aproape de terminare(cam jumatate de ora) putin usturoi(daca va place). b)Taiem 1kg cartofi rondele si fierbem 5min cu un cub de MAGGI(KNORR). Intr-o tava(de preferinta rotunda) asezam cartofii si deasupra sosul de carne tocata... c)BESHAMEL: Intr-o olicica topim 2 linguri de unt sau margarina,adaugam o cana(mijlocie) de faina,mestecind in continuu(ca la ciulama),apoi incet-incet tunam 1L de lapte. Tinem pe foc mic pina se obtine o crema nu prea groasa,apoi adaugam 1 ou,o cana de brinza(cascaval)rasa,sare si piper si BESHAMELUL e gata... In tava cu cartofii si sosul de carne tocata punem deasupra BESHAMEL si la cuptor 45min(depinde de cuptor,eu ma refer la cel electric). Trebuie la sfirsit sa aiba o culoare maronie... PLACINTA CU SPANAC SI BRINZA SPANACOPITA ME TYRI FETA INGREDIENTE: 1 kg spanac 500 gr brinza FETA sau orice telemea 1 legatura de ceapa verde 2 cepe uscate 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 3-4 oua sare si piper,cu atentie la sare daca brinza e sarata! 1 pachet de foi de placinta PREPARARE: Tocam marunt spanacul(daca e proaspat),ceapa uscata,ceapa verde,mararul si patrunjelul.Calim toate ingredientele de mai inainte in putin ulei si cind sint gata luam dupa foc si adaugam ouale,FETA,sarea si piperul. Asezam placinta in tava ca la placinta de mai inainte si o coacem pina se rumeneste. PLACINTA CU PRAZ Ingrediente pt 6 persoane 1 kg praz 2 cepe putin marar 300 gr brinza feta sau telemea 2 oua 1 pachet de foi placinta ulei unt 250 gr smintina sare si piper Spalam bine prazul si il calim in ulei( o cescuta de cafea) intr-o oala impreuna cu ceapa si mararul. Cind e gata,il scurgem daca are zeama si lasam sa se raceasca. Ungem cu unt o tava si asezam jumatate din foile de placinta.In continuare luam prazul racit punem cele 2 oua batute,brinza si smintina. La sfirsit punem si celelalte foi si taiem placinta in portii,avind grija sa nu ajunga cutitul la fund. Coacem la 180grC (sau in functie de cuptorul pe care il aveti) timp de o ora aprox. This post has been edited by Maàt: Jun 4 2007, 02:42 AM
Reason for edit: nu cunoastem sursa retetelor
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:23 PM |
|