| kalua |
Dec 9 2005, 01:15 PM
Post
#1
|
|
Musafir |
Incepem ciclul retetelor Montignac.
Friptura de parmezan cu nuci diferite Reteta indiana: Pakoras Chutney de ardei iute Retete de slabire: La farinata postat de: kalua 2005-04-02 14:44 pe alt forum Carne tocata de vita o amestec cu oua, ceapa unduita, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si putina linte rosie fiarta. Pun un strat de compozitie de-a lungul unei forme mai inalte. Umplutura: intr-o parte oua fierte, in cealalta telemea (feta) taiata cuburele. Imbrac umplutura cu compozitia de carne si o dau la cuptor. Intre timp pregatesc legumele: ardei, rosii, vinete, dovlecei, ciuprci, etc. Se adauga legumele in forma (pe ambele parti ale ruladei si se lasa la cuptor pana e gata. Cine vrea poate adauga niste suc de rosii. Astfel am carnea, garnitura (legumele) si se formeaza si un sos delicios. Cu salata verde. |
|
|
|
![]() |
Jul 28 2006, 09:55 AM
Post
#2
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 |
Pofta zilei (variante):
RULADA APERITIV 1. Se macina 400 g sunca si se freaca cu 75-100 g unt. Se intinde ca o foaie pe o folie de plastic/aluminiu putin umezita, sa nu se lipeasca. 2. Se amesteca 400 g branza de vaci cu ceapa tocata marunt, piper, alte condimente dupa gust (in loc se poate folosi branza Almette, dar trebuie vreo 2 cutii). Se intinde al doilea strat peste cel de sunca. 3. Se fierb 6 oua tari, se maruntesc bine la blender si se amesteca cu 75-100 g unt (sau cu ton din conserva maruntit + putin ulei de masline), putin mustar, sare si piper. Acesta este al 3-lea strat. Se ruleaza si se da la frigider. Se serveste cu salata. ARDEI UMPLUTI CU PATE Se fierbe 1 ciolan afumat/jambon, pana cand se poate scoate osul, apoi se dezoseaza, se indeparteaza soriciul si grasimea. Carnea rezultata se toaca, impreuna cu 2 oua fierte tari, 1 ceapa. Se freaca cu 2 linguri unt, putin mustar conform/zeama de lamaie, verdeata de patrunjel tocata, piper si eventual sare. Se scobesc cativa ardei grasi - daca sunt colorati diferit, sunt mai aspectuosi - si se taie in 2 pe lung. Jumatatile de ardei se umplu cu pateul obtinut si se orneaza cu frunze de patrunjel. Pentru canicula merge insa mai bine: SALATA DE MOZARELLA (furata de la Jamie) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) E de departe preferata mea dintre toate salatele. Pe o farfurie se presara un pumn de frunze de menta sau de patrunjel (intregi, doar fara tulpini). Peste ele se pun cubulete de piersici/kiwi sau alte fructe zemoase. Urmatorul strat: fasii foarte subtiri de sunca sau jambon slab (poate fi bucati mai mari, dar sa fie taiata subtire). Vine la rand mozzarella proaspata, taiata cubulete sau rupta bucati. Deasupra se rade coaja de lamaie. Se stropeste cu zeama de lamaie si 1 lingura ulei de masline. E deliranta! Deja-mi ploua-n gura! |
|
|
|
kalua Retete Montignac pentru felul doi Dec 9 2005, 01:15 PM
kalua Re: Retete Montignac Dec 11 2005, 12:09 AM
Bianka7 Re: Retete Montignac Dec 13 2005, 12:56 AM
kalua Re: Retete Montignac Dec 13 2005, 09:46 AM
Diana Re: Retete Montignac Dec 19 2005, 12:15 AM
kalua Re: Retete Montignac Dec 19 2005, 06:57 PM
sunny Re: Retete Montignac Dec 19 2005, 06:58 PM
kalua Re: Retete Montignac Jan 4 2006, 08:36 PM
kalua Re: Retete Montignac Jan 24 2006, 08:12 PM
girl22 Re: Retete Montignac Feb 9 2006, 01:03 PM
diotima aluat tarta fraged Feb 9 2006, 02:53 PM
ala80 Re: Retete Montignac Feb 9 2006, 04:31 PM
diotima Re: Retete Montignac Feb 9 2006, 05:34 PM
Alma Re: Retete Montignac Feb 9 2006, 05:52 PM
ala80 Re: Retete Montignac Feb 9 2006, 07:58 PM
Alma Re: Retete Montignac Feb 9 2006, 08:55 PM
diotima Re: Retete Montignac Feb 10 2006, 10:53 AM
kalua Re: Retete Montignac Feb 14 2006, 08:48 PM
diotima Re: Retete Montignac Feb 16 2006, 01:59 PM
kalua Re: Retete Montignac Feb 16 2006, 03:18 PM
diotima Re: Retete Montignac Feb 16 2006, 05:48 PM
diotima Re: Retete Montignac Feb 20 2006, 08:39 PM
diotima Re: Retete Montignac Feb 21 2006, 11:32 AM
girl22 Re: Retete Montignac Feb 22 2006, 04:26 PM
kalua Re: Retete Montignac Feb 22 2006, 08:31 PM
diotima Feb 23 2006, 12:59 PM
roina Sal'tare!
Am mare nevoie de ajutor.
Vreau ... Feb 28 2006, 09:10 AM
ala80 eu fac un sos de rosii cu busuioc, adaug pastele f... Feb 28 2006, 09:28 AM
diotima Sau ciuperci inabusite, cu usturoi, ceapa verde, m... Feb 28 2006, 05:32 PM
marthamihai Kalua te rugam rasfata-ne si pe noi cu retete noi ... Mar 1 2006, 11:47 AM
Alma stie cineva o reteta de paine care e buna si se po... Mar 2 2006, 12:28 PM
ala80 reteta de la kalua
Mar 2 2006, 12:59 PM
Alma mersi mult ala. Mar 3 2006, 08:38 AM
kalua Mar 13 2006, 08:07 PM
ala80 Mar 20 2006, 03:29 PM
kalua Hai sa va spun ce-am facut in seara asta, de pana ... Mar 22 2006, 10:36 PM
ala80 Nu mi-au iesit placintelele. Nu sunt prea talentat... Mar 25 2006, 12:26 PM
kalua Aluatul e foarte moale, asta-i adevarat.
Nu cred ... Mar 25 2006, 12:34 PM
kalua Mar 27 2006, 09:21 PM
ala80 love u!
:floricele: :pupicei: Mar 27 2006, 09:37 PM
kalua Apr 12 2006, 09:51 PM
ala80 pastele combinate cu ulei de masline sunt conforme... Apr 12 2006, 10:18 PM
kalua Ba da, cu ulei de masline si peste sunt ok :D Apr 12 2006, 10:40 PM
kalua Apr 29 2006, 11:06 PM
ala80 Cred ca-mi sta mintea la mancare chinezeasca. De f... Apr 30 2006, 05:25 PM
kalua In seara asta a zis colegul de dormitor ca de mult... Apr 30 2006, 10:24 PM
girl22 May 11 2006, 02:11 PM
kalua Retetele cu turbane si bombe le-oi pune cand voi a... May 13 2006, 03:10 PM
kalua Iar acum May 13 2006, 11:48 PM
kalua May 14 2006, 10:10 PM
ala80 Azi am facut o reteta a lui Jamie Oliver, "fu... May 29 2006, 07:25 PM
Leea Mi-era dor de pizza cu cateva zile in urma, asa ca... Jun 2 2006, 08:16 PM
crisanda
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd November 2025 - 08:43 PM |
|
|