![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Incepem ciclul retetelor Montignac.
Friptura de parmezan cu nuci diferite Reteta indiana: Pakoras Chutney de ardei iute Retete de slabire: La farinata postat de: kalua 2005-04-02 14:44 pe alt forum Carne tocata de vita o amestec cu oua, ceapa unduita, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si putina linte rosie fiarta. Pun un strat de compozitie de-a lungul unei forme mai inalte. Umplutura: intr-o parte oua fierte, in cealalta telemea (feta) taiata cuburele. Imbrac umplutura cu compozitia de carne si o dau la cuptor. Intre timp pregatesc legumele: ardei, rosii, vinete, dovlecei, ciuprci, etc. Se adauga legumele in forma (pe ambele parti ale ruladei si se lasa la cuptor pana e gata. Cine vrea poate adauga niste suc de rosii. Astfel am carnea, garnitura (legumele) si se formeaza si un sos delicios. Cu salata verde. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Pofta zilei (variante):
RULADA APERITIV 1. Se macina 400 g sunca si se freaca cu 75-100 g unt. Se intinde ca o foaie pe o folie de plastic/aluminiu putin umezita, sa nu se lipeasca. 2. Se amesteca 400 g branza de vaci cu ceapa tocata marunt, piper, alte condimente dupa gust (in loc se poate folosi branza Almette, dar trebuie vreo 2 cutii). Se intinde al doilea strat peste cel de sunca. 3. Se fierb 6 oua tari, se maruntesc bine la blender si se amesteca cu 75-100 g unt (sau cu ton din conserva maruntit + putin ulei de masline), putin mustar, sare si piper. Acesta este al 3-lea strat. Se ruleaza si se da la frigider. Se serveste cu salata. ARDEI UMPLUTI CU PATE Se fierbe 1 ciolan afumat/jambon, pana cand se poate scoate osul, apoi se dezoseaza, se indeparteaza soriciul si grasimea. Carnea rezultata se toaca, impreuna cu 2 oua fierte tari, 1 ceapa. Se freaca cu 2 linguri unt, putin mustar conform/zeama de lamaie, verdeata de patrunjel tocata, piper si eventual sare. Se scobesc cativa ardei grasi - daca sunt colorati diferit, sunt mai aspectuosi - si se taie in 2 pe lung. Jumatatile de ardei se umplu cu pateul obtinut si se orneaza cu frunze de patrunjel. Pentru canicula merge insa mai bine: SALATA DE MOZARELLA (furata de la Jamie) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) E de departe preferata mea dintre toate salatele. Pe o farfurie se presara un pumn de frunze de menta sau de patrunjel (intregi, doar fara tulpini). Peste ele se pun cubulete de piersici/kiwi sau alte fructe zemoase. Urmatorul strat: fasii foarte subtiri de sunca sau jambon slab (poate fi bucati mai mari, dar sa fie taiata subtire). Vine la rand mozzarella proaspata, taiata cubulete sau rupta bucati. Deasupra se rade coaja de lamaie. Se stropeste cu zeama de lamaie si 1 lingura ulei de masline. E deliranta! Deja-mi ploua-n gura! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 01:48 AM |
|