![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu e nici o filozofie d efacut coliva.
Se fierbe bine griul cu foarte putina sare (care se pune si in prajituri-accentueaza gustul de dulce). Cind e fiert, sa lasa sa se racoreasca, se amesteca cu multa nuca macinata nu foarte, foarte mic, putina vanilie, putina esenta de rom, coaja rasa de lamiie si portocala. I se face "fata" din biscuiti risniti bine si zahar pudra, in general dupa "tipar" care are musai o cruce. Reteta de mai sus e a bunicii mele (Dobrogea), am vazut-o pregatind coliva de multe ori, pentru pomenirea mortilor... ca asa e obiceiul si traditiile au rostul lor... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:15 PM |
|