![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 75 Joined: 12-January 06 Member No.: 145 ![]() |
Ciao tuturor,
Nu stiu daca este voie sa postezi si despre chestii mai putin placuta d.p.d.v al sanatatii...si sa o spunem pe sleau..despre o BTS. Ma intereseaza cate dintre voi stiti despre HPV? (eu am invatat destule dar prea tarziu si in caz ca cineva are nevoie de vreun ajutor de informatie ii sunt alaturi). Semne de intrebare: Vaccinarea contra HPV |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 4 Joined: 29-November 06 Member No.: 772 ![]() |
Salutare! Am 32 ani si acum 2 ani am descoperit printr-o analiza specifica prezenta HPV risc crescut. Papanicolau era "normal"...grad 2. Acum o saptamana am facut o colposcopie care a avut un rezultat oribil, pe care eu nu la-m inteles foarte bine daca este sau nu cancer. Medicul vorbea ca si cum ar fi...dar oficial a spus ca este o tumoare precanceroasa. Am sa-ti trimit exact ce mi-a scris pe raportul medical:
"FP-Zona rosie extinsa, mai accentuata central si care prezinta marginal plaja de leucoplazie. AA-JSC tip 2. Zona extinsa cu modificari complexe, ce se incadreaza in transformare anormala de grad major (mozaic, leucoplazie, punctie). TL pozitiv. Zona se extinde pana la nivelul FSV." Poti sa-mi explici ce inseamna toate aceste litere? Intrebare: 1.Se mai pot face copii daca ai HPV? 2.Eu nu am inteles prea bine, dar se recomanda sexul protejat cu prezervativ pentru a impiedica o eventuala sarcina sau agravarea bolii? Daca ai mai multe detalii te rog trimite-le pe mail: seciu2000@yahoo.com Multumesc mult si iti doresc o zi buna! Salutare! Am 32 ani si acum 2 ani am descoperit printr-o analiza specifica prezenta HPV risc crescut. Papanicolau era "normal"...grad 2. Acum o saptamana am facut o colposcopie care a avut un rezultat oribil, pe care eu nu l-am inteles foarte bine daca este sau nu cancer. Medicul vorbea ca si cum ar fi...dar oficial a spus ca este o tumoare precanceroasa. Am sa-ti trimit exact ce mi-a scris pe raportul medical:
"FP-Zona rosie extinsa, mai accentuata central si care prezinta marginal plaja de leucoplazie. AA-JSC tip 2. Zona extinsa cu modificari complexe, ce se incadreaza in transformare anormala de grad major (mozaic, leucoplazie, punctie). TL pozitiv. Zona se extinde pana la nivelul FSV." Poti sa-mi explici ce inseamna toate aceste litere? Intrebare: 1.Se mai pot face copii daca ai HPV? 2.Eu nu am inteles prea bine, dar se recomanda sexul protejat cu prezervativ pentru a impiedica o eventuala sarcina sau agravarea bolii? Daca ai mai multe detalii te rog trimite-le pe mail: seciu2000@yahoo.com Multumesc mult si iti doresc o zi buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 04:11 AM |
|