![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nici nu stiam ce titlu sa dau topicului.
Ideea e ca stiu ca avem si o stomatoloaga printre noi si oricum, mai sunteti cateva mai informate ca mine in domeniul asta. Problema e urmatoarea : am avut o plomba mai mare la o masea, din care imi ramasesera doar 2 pereti ai mei, din dintele natural. Am muscat pe ceva tare si mi s-a mai rupt un perete. Dentista mi-a zis ca singura solutie e sa ii faca o coroana de ceramica. Acum...ea mi-a zis ca dintii de langa nu o sa fie afectati, ca pur si simplu imi lipeste capsula aia de ceramica pe dinte. Altii imi zic ca nu ar fi bine asa, ca trebuie sa faca cumva legatura si cu un dinte de langa, sa o prinda de el, ca altfel o sa imi pice mereu si va trebui sa ma tot duc sa mi-o lipeasca la loc. Cum e mai bine? Stiti cumva? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 132 Joined: 27-February 06 From: Bucuresti Member No.: 244 ![]() |
daca eu sunt stomatoloaga ... o sa va dezamagesc. am spus ca sunt stomatolog (IMG:style_emoticons/default/rock.gif)
angel, trebuie sa-ti faca obturatii de canal (daca nu sunt facute deja) si apoi un pivot radicular. dupa cimentarea pivotului iti ia amprenta si tehnicianul face o coroana metalo-ceramica (nu se vede nimic din metal, e doar ca suport pt portelan) care se va cimenta. Nu e nevoie sa-ti slefuiasca ceilalti dinti. Si daca s-a lucrat cel putin ... mediu sa zic ... n-ar trebui sa pice. In cazul in care implantarea radacinii in maxilar nu este satisfacatoare - extractie si implant. I suggest sa te sfatuiesti cu mine daca ai nevoie de implant, sunt o gramada de "doctor stie tot" prin tara... Mai ales pe-acolo pe la tine, spre granita, unde multi fac orice doar ca au pacienti de-afara care platesc si se cara inapoi la mama lor... PS: pt urgente care nu pot suporta amanare pana seara cand citesc thread-ul, apelati la Ala80 :-) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 07:30 AM |
|