![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 75 Joined: 12-January 06 Member No.: 145 ![]() |
Ciao tuturor,
Nu stiu daca este voie sa postezi si despre chestii mai putin placuta d.p.d.v al sanatatii...si sa o spunem pe sleau..despre o BTS. Ma intereseaza cate dintre voi stiti despre HPV? (eu am invatat destule dar prea tarziu si in caz ca cineva are nevoie de vreun ajutor de informatie ii sunt alaturi). Semne de intrebare: Vaccinarea contra HPV |
|
|
![]() |
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Primul vaccin īmpotriva cancerului uterin este comercializat īn SUA
Primul vaccin din lume īmpotriva cancerului uterin ce a fost obţinut de laboratoarele farmaceutice americane Merck, a primit joi undă verde din partea Food and Drug Administration (FDA) pentru a fi comercializat, informează AFP consultată de Rompres. Acest vaccin denumit Gardasil este destinat tinerelor fete cu vārsta cuprinsă īntre 9 şi 26 de ani şi are rolul de a le proteja īmpotriva infecţiilor cu virusul HPV responsabil de leziunile uterine care pot evolua īn cancer, se precizează īn comunicatul FDA. Acest gen de infecţii sunt la originea a peste 70% din totalul cancerelor de col uterin. Gardasil protejează organismul īmpotriva a patru variante ale virusului HPV, dintre care două versiuni, HPV 16 şi HPV 18 sunt direct responsabile pentru cancerul uterin, iar celelalte două, HPV 6 şi HPV 11 sunt la originea unor afecţiuni grave analo-genitale şi a cancerului de vagin. La nivel mondial cancerul de col uterin este al doilea ca frecvenţă a apariţiei la femei, cu aproximativ 470.000 de noi cazuri īn fiecare an şi o rată anuală a mortalităţii de peste 233.000 de cazuri, dintre care peste 80% īn ţările īn curs de dezvoltare. Īnsă nici statele considerate dezvoltate nu sunt ferite. Numai īn SUA sunt īnregistrate anual peste 9.700 de noi cazuri de cancer uterin şi peste 3.700 de decese provocate de această maladie īn aceaşi unitate de timp. Incidenţa mare a acestui tip de cancer este provocată de faptul că transmiterea virusului HPV se poate realiza pe cale sexuală. Īn aceste condiţii, aproximativ 6,2 milioane de americani devin infectaţi cu virusul HPV īn fiecare an, iar mai mult de jumătate dintre adulţii (bărbaţi şi femei) activi sexual din Statele Unite sunt infectaţi la un moment dat din viaţă cu virusul HPV. "Acest vaccin constituie un salt important īn protejarea sănătăţii femeilor, oferindu-le imunitate īn faţa infecţiilor responsabile de apariţia unui număr mare de cancere uterine", se precizează īn comunicatul dat publicităţii de FDA. Cele patru teste clinice desfăşurate de laboratoarele Merck asupra a 21.000 de femei voluntare din Statele Unite şi din alte cāteva ţări, au demonstrat că acest nou vaccin are o eficacitate de aproape 100% īmpotriva celor patru tipuri de virus HPV ce sunt responsabile apariţia leziunilor precanceroase ale colului uterin, dar şi de afecţiuni ale vulvei. pentru mai multe informatii GARDASIL am inteles ca se comercializeaza si in Romania, se administreaza in 3 doze la distante temporale si costa in jur de 10 mil. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 04:17 AM |
|