![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 75 Joined: 12-January 06 Member No.: 145 ![]() |
Ciao tuturor,
Nu stiu daca este voie sa postezi si despre chestii mai putin placuta d.p.d.v al sanatatii...si sa o spunem pe sleau..despre o BTS. Ma intereseaza cate dintre voi stiti despre HPV? (eu am invatat destule dar prea tarziu si in caz ca cineva are nevoie de vreun ajutor de informatie ii sunt alaturi). Semne de intrebare: Vaccinarea contra HPV |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 1 Joined: 2-May 07 Member No.: 1,566 ![]() |
Draga Xela, in sfarsit s-a gasit cineva sa puna in discutie si aceasta problema. Sa stii ca la noi in tara nu se face o propaganda pentru a invata tinerii despre HPV. Eu prima data am aflat de acest virus, cand doctorita mi-a spus ca ea crede ca il am si a fost nevoie sa fac o analiza prelevata de pe col. Prima data nu am inteles despre ce era vorba, ci am crezut ca a zis HIV, si am mai intrebat, la care raspunsul a fost HPV, mi-a zis doar citeste pe internet. Intradevar, in acea noapte am stat si am citit foarte mult, si ca si multa lume, habar nu aveam ca aproape 80% din populatie il are. Cand au venit analizele, am fost foarte usurata sa aflu rezultatul : care a fost negativ. Dar de ce doctorita a insistat sa fac aceasta analiza? Fiindca de multa vreme am avut intruna secretii vaginale, la citeva luni mergeam pentru tratament, nu trecea mult timp si iar imi apareau, eram disperata, nu intelegeam de la ce sunt. Mi s-a facut o interventie chirurgicala prin care mi s-a indepartat acel tesut, si s-a dat la biopsie. Dar inainte sa mi se faca aceasta interventie, am facut testul Papanicolaw o data la laborator si o data la Spitalul Oncologic, din care nu a rezultat nimic iesit din comun. Revin: rezultatul biopsiei a venit nu dupa 4 saptamani, ci dupa 7. Eu imi luasem de o grija, am zis ca daca toate testele au iesit bine, inseamna ca e totul bine. Ei, acest rezultat mi-a picat ca o piatra in cap, mi s-a spus displazie usoara si moderata, neoplazie intraepiteliala cervicala 1 si 2, si sa fac doar histerectomie, adica sa-mi taie colul uterin. Problema nu ar fi grava, daca nu era faptul ca eu deja de 4 luni imi pregatesc organizmul pentru a face un al doilea copil. Duc o viata alimentara sanatoasa, iau vitamine cu acid folic pentru a pregati terenul pentru un embrion, am facut toate analizele. Si acum mi se spune sa fac o operatie prin care sa mi se indeparteze colul, si bineinteles ca nu voi mai putea avea niciodata copii. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, cu informatii , cu link-uri unde sa pot gasi informatii despre a putea avea o sarcin in perioada dezvoltarii acestei neoplazii, care se transforma in urmatoarea faza in carcenom in situ. In acest site, am gasit o ferestruica mica unde scria ca o posibila sarcina ar duce displazia in regres, dar as fi dorit sa aflu mai multa informatie. Va multumesc.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 03:32 AM |
|