![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Dragele mele pentru ca tot sunt in domeniu m-am gandit ca in cazul in care aveti nelamuri cu tot ce tine de constructii (si atat cat ma pricep eu)... sunt aici. :)...
-acte necesare pentru obtinerea certificatului de urbanism, a autorizatiei de constructie -eventual preturi orientative pentru proiectare (arhitectura,rezistenta,instalatii). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Diotima inainte de a-l cumpara trebuie sa te asiguri ca e totul ok din punct de vedere legal.Repet,am observat la beneficiarii mei ca f multi au probleme din punct de vedere legal cu terenul.
Te-as sfatui de asemenea sa nu achizitionezi un teren mai mic de 500mp.Mie personal imi place sa am o curte mare (chiar daca te orientezi spre o casuta mai mica). Pasii pt. obtinerea unei autorizatii de c-tie sunt urmatorii: 1.obtinerea certificatului de urbanism unde ti se clarifica procentul de ocupare al terenului,modul in care poti amplasa casa pe sit,avizele necesare obtinerii autorizatiei de c-tie; Pentru obtinerea certificatului de urbanism ai nevoie de un extras CF,un plan de incadrare in zona si un plan de situatie facut de un arhitect pe care este amplasata casa(acest plan de situatie este orientativ si poate fi schimbata amplasarea casei in urmatoarea etapa -cea a obtinerii autorizatiei de c-tie) 2.studiul geotehnic care iti spune cota de inghet (cat de adanca urmeaza sa fie fundatia mai precis); 3.plan topo dupa caz (daca acesta e cerut in certificatul de urbanism)-din cate stiu eu e o diferenta de cartografiere(sper ca m-am exprimat corect) intre Banat si Ardeal si restul tarii-aici v-a trebui sa te clarifici singura; 3.proiectul de arhitectura semnat de un arhitect cu drept de semnatura; 4.proiectul de rezistenta; 5.proiectul de instalatii. Si cam atat.Dupa obtinerea autorizatiei urmeaza declararea inceperii lucrarilor si vei avea nevoie de un diriginte de santier. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 04:30 PM |
|