![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Aluat de pizza
pentru 4 pizze rotunde dupa Jamie Oliver 400 g faina alba tip 550 100 g gris fin sare 1 plic drojdie uscata (7 g) 1/2 lingura zahar (brun daca aveti la indemana) ca. 325 ml apa Masura de apa la aluaturile cu drojdie nu se poate determina exact, depinde si de cat de umeda e atmosfera, cat de fin e macinata faina. Se amesteca faina cu grisul si cu sarea, se face o gramajoara, in mijlocul ei o adancitura. Separat se face maiaua din drojdie, zahar si niste apa calduta (se amesteca pana s-a dizolvat drojdia si zaharul, apoi se lasa putin sa se linisteasca). Se pune maiaua in adancitura si se incepe cu framantatul. Se framanta pana cand aluatul este elastic, moale si intins. Daca framantati cu mainile, bagati-le inainte de-a incepe actiunea in faina. Puneti aluatul intr-un bol, acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l la un loc caldut la crescut. Il puteti pune si in cuptor, la ca. 50°C, in cazul asta nu mai puneti folie pe bol. Dupa ce a crescut se imparte in 4 si se coace in cuptorul preincalzit la cel putin 250°C, pe sina de jos. 2) pizza fara blat de la Monicutza se bat 4 oua pana se fac spuma, se adauga 4 linguri de faina, 4 linguri de ulei si se amesteca pana se omogenizeza dupa care se pun dupa gust: sunca, cabanos, ciuperci, masline, cascaval ras sau mozarela, 2 linguri de ketchup; se amesteca totul si se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina; pentru decor se pot pune deasupra fasii de ardei gras,masline etc; se baga la cuptor si in aprox. 30 min e gata. reteta asta am luat-o de pe net unde am gasit si o poza (chiar asa a aratat si a mea, nu e mare smecherie): (IMG:http://i40.photobucket.com/albums/e229/MonicutzaB/pizza.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 11:38 PM |
|