![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#281
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 416 Joined: 12-July 07 From: iasi, romania Member No.: 1,930 ![]() |
Alinice, multumesc pentru reteta dar...nu stiu daca soia granule e conforma (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) . Of, ca o mancacioasa ce sunt (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) m-as bucura sa fie.
|
|
|
![]()
Post
#282
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Maat, multam pt poze. Zau daca m-as fi gandit ca esalota e ceapa aia lunguiata. Iar fenicul vazusem, dar uite, niciodata nu m-am uita sa vad ce e.
Inca o data, saru' mana! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
Post
#283
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 283 Joined: 16-January 08 From: Piatra Neamt Member No.: 3,047 ![]() |
Pentru doritori o noua reteta din soia...
CHIFTELUTE DIN SOIA BOABE 200 gr boabe de soia 200 gr. ciuperci o lingura faina de naut o ceapa o capatana de usturoi marar si patrunjel verde sare,piper ulei pentru prajit Boabele se inmoaie de seara.A doua zi se schimba apa si se fierb pana se inmoaie. Se strecoara si se fac cu blender-ul impreuna cu ciupercile oparite,ceapa si usturoiul .Adaugam verdeata tocata marunt ,sare si piper dupa gust. Pentru a le lega adaugam si o lingura faina de naut. Formam chiftelele , le dam prin faina de naut/soia si le prajim apoi le trecem pe prosop absorbant.Cred ca se si pot coace la cuptor pe hartie de copt si sunt mai dietetice. |
|
|
![]()
Post
#284
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 149 Joined: 24-February 08 From: Constanta Member No.: 3,360 ![]() |
suna bine piftelutele astea de soia.. dar chiar asa.. soia granulata, am inteles eu ca nu e conforma. too bad (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
eu le papam asa fietre si numai trase un pic in ceaun.. delicioase erau. ma lipsesc acum de ele si o sa ma dau pe soia boabe, desi nu prea am vazut prin magazine. eu am pofta de o plancitica de soia, cand am timp o sa o prepar si o sa postez si lookul ei, e ceva improvizat de mine: foi din faina integrala, iar amestec din: soia, ceapa verde, telina sau gulii mai bine, mult patrunjel, usturoi verde, ... condimentata bine si bagat la cuptor. cred ac dupa post pot sa pun si niste branzica slaba, nu? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) si servita cu iaurt 0% ma rog, asta e ideea, suna delicios , nush ce gust are, dar promit ca fac si va "poftesc" si pe voi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#285
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 283 Joined: 16-January 08 From: Piatra Neamt Member No.: 3,047 ![]() |
Azi am facut reteta de pate din soia data ca exemplu pe un alt site si a iesit o minunatie si mult (375 gr.)
PATE DIN BOABE DE SOIA 150 gr.boabe de soia o ceapa potrivita o lingura paste de rosii ulei de masline sare,piper pasta dintr-o capatana mica de usturoi facultativ :boia de ardei dulce,chili rasnit,busuioc proaspat tocat,oregano Se spala boabele de soia si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se clatesc si se pun la fiert.Cand sunt fierte se strecoarasi se fac pasta in blender. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline si putina apa.(am pus peste ceapa si 5 ciupercute feliate) Se adauga sare si pipper si la final pasta de rosii.Se amesteca in blender cu pasta de soia;se adauga pasta din usturoi pisat(usturoiul pisat se amesteca cu putina sare,ulei de masline si putina apa)si se potriveste gustul de sare si piper.Dintre facultative eu am pus doar 1/2 lingurita chili si 1/2 lingurita de oregano uscat. Se omogenizeaza amestecul si se pastreaza la frigider. |
|
|
![]()
Post
#286
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Salata de tofu fript cu de toate
Ingrediente:-tofu`ul se caleste cu pieptu` de pui in putin ulei,am adaugat oregano(m-am indragostit de condimentul asta),sare,piper,marar. -ou fiert (taiat feliute),telemea de vaca,morcov taiat rondele,ceapa rosie (merge f bine si cea verde),salata verde. Tofu`ul capata un gust f bun daca este fript,fata de gustul fad pe care`l are crud. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#287
|
Musafir ![]() |
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#288
|
Musafir ![]() |
Chiftelute-saratele-crackers a la Leea
Se amesteca branza de burduf cu niste faina de naut si seminte de susan (multe). Cu toate ca se obtine un aluat sfaramicios, se pot forma cu mana "chiftelute" si praji la foc mijlociu intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Cu cat le faceti mai subtiri, cu atat ies mai crocante. Se pot manca ca atare, reci sau calde, sau ca aperitic in cadrul unui meniu. Sau ca garnitura la ceva. Eu am folosit telemea in loc de branza de burduf, de nevoie. Si am adaugat si niste seminte de in. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8921.jpg) L.E.:Se pot face si in cuptor, chiar e mai bine asa, fara ulei. Ies ca niste crackers si se pot pastra intr-o cutie. |
|
|
![]()
Post
#289
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Hm, salivez la greu! Tre' sa fie o nebunie si cu telemea. Eu nu le pot face Monti, ca inca n-am gasit faina de naut, dar am de gand sa-mi macin boabe in rasnita.
Kalua, am o idee de fursecuri pentru micul dejun cu smochine macinate si faina integrala (nu stiu daca am citit asta undeva sau mi-a venit mie in cap). Ar fi de Monti sau nu, ce zici? (cred ca in afara de smochine, faina si apa nici nu le-ar trebui altceva ca sa se lege) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#290
|
Musafir ![]() |
Leea, sar'na de reteta in primul rand! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Eu cred ca or fi si mai si cu branza de burduf, dar eu nu gasesc asa ceva decat la turc, care-i ceva mai la haisa. Fursecurile, asa cum le-ai descris, sunt perfecte, mai ales pentru micul dejun. Ma gandesc ca s-ar potrivi poate si niste albus batut in ele, sa le faca ceva mai pufoase. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:23 PM |
|