![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Incepem ciclul retetelor Montignac.
Friptura de parmezan cu nuci diferite Reteta indiana: Pakoras Chutney de ardei iute Retete de slabire: La farinata postat de: kalua 2005-04-02 14:44 pe alt forum Carne tocata de vita o amestec cu oua, ceapa unduita, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si putina linte rosie fiarta. Pun un strat de compozitie de-a lungul unei forme mai inalte. Umplutura: intr-o parte oua fierte, in cealalta telemea (feta) taiata cuburele. Imbrac umplutura cu compozitia de carne si o dau la cuptor. Intre timp pregatesc legumele: ardei, rosii, vinete, dovlecei, ciuprci, etc. Se adauga legumele in forma (pe ambele parti ale ruladei si se lasa la cuptor pana e gata. Cine vrea poate adauga niste suc de rosii. Astfel am carnea, garnitura (legumele) si se formeaza si un sos delicios. Cu salata verde. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#91
|
Musafir ![]() |
Salata de piersici sau nectarine cu somon afumat : somonul se incalzeste in cuptorul preincalzit (170°C) 2-3 minute, fructele se taie felii. Se drapeaza totul pe farfurii si se stropeste/presara cu piper, ulei de masline si suc de lamaie. Simplu si bun.
Fel de decorare a unei bucati de carne prajite (pentru fiecare persoana in parte): cu partea verde de la praz care se fierbe scurt. Se clateste cu apa foarte rece si se infasoara carnea, cand e gata, cu verdele. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#92
|
Musafir ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#93
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 105 Joined: 8-February 06 From: Bucuresti Member No.: 200 ![]() |
Am facut ieri asa:
Am cumparat piept de pui,l-am batut sa fie destul de subtire,l-am umplut cu kaizer f slab si patrunjel,l-am rulat in folie de aluminiu,si l-am pus intr-o oala cu apa si l-am lasat la fiert vre-o 30 min.A ,sa nu uit,am intepat folia cu furculita de cateva ori. A iesit super bun.L-am mancat cu salata verde! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#94
|
Musafir ![]() |
Eu am facut un fel de paine care-mi place, mai ales prajita. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu e pentru zi de zi pentru ca contine cam multa grasime:
Paine Montignac cu seminte Reteta este disponibila in site. Painea se poate manca cu grasimi (branzeturi, pastrama, etc). |
|
|
kalua |
![]()
Post
#95
|
Musafir ![]() |
Am facut azi pastitsio cu glass noodles cu sos bechamel din faina de naut. A iesit o nebunie! Nu e o mancare pentru fiecare zi (bechamelul e cu mult unt), dar din cand in cand merita facuta. A se face ceva mai mult bechamel, stratul de sos de pe deasupra trebuie sa fie ceva mai grosut.
|
|
|
blu_dea |
![]()
Post
#96
|
Musafir ![]() |
Fetelor,I need help!AM gasit faina integrala.
Nu radeti de mine,dar..cum se face painea din ea? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/indragostita.gif) Si,daca imi aduc eu bine aminte,am voie doar la micul dejun,nu? Va pup si va multumesc anticipat! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#97
|
Musafir ![]() |
Este reteta la topicul de paine. Binenteles nu se pun seminte in ea la faza 1. Si da, se mananca numai dimineata la faza 1.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#98
|
Musafir ![]() |
Am vrut sa fac rulourile de cascaval prajit dupa Leea, am pregatit umplutura: varza chinezeasca, rosii, castraveti, ardei capia si sunca fiarta. Am prajit cascavalul (am pus si niste parmezan peste el - am descoperit o bucatica prin frigider, mica si singura, si l-am pus pe om s-o dea repede pe razatoare), am pus umplutura pe el si cand sa-l rulez mi-am dat seama ca am prea multa umplutura. Deci n-am mai rulat nimic, am pus salata de-asta pe deasupra, din belsug. Am preparat doua sosuri pe baza de iaurt: unul cu ulei de masline, celalalt cu ulei de dovleac (si numai sare si ceva piper). Delicios! Si ai mei s-au lins pe botic.
Multumesc, Leea! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#99
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Kalua, ma bucur ca ti-a placut mica mea inventie (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
Iata ce am mai gasit de curand de-am adaptat pentru regimul nostru: Si o reteta a bunicii mele, de care mi-am adus aminte, ca e-n sezon. Reteta este disponibila in site. OMLETA CU GHIVECI |
|
|
kalua |
![]()
Post
#100
|
Musafir ![]() |
Pentru fetele noi, din colectia mea de retete:
Naut picant indian Linte cu smantana Retete de slabit: Linte cu smantana Varza anatolica la cuptor Varza anatolica la cuptor Montignac Salata de linte Am fiert lintea, am scurs-o de apa si am lasat-o la racit. Am pus masline negre fara samburi (le-am rupt in 2 sau 3 cand am scos samburii, ca fara samburi nu folosesc), capere, usturoi taiat mic, patrunjel verde si oregano (din care eu am avut numai uscat). Un dressing din sucul de la o lamamie si mai mult ulei de masline decat sucul de lamaie pus peste salata, amestecat bine totul, gata. Pakoras Reteta indiana: Pakoras Eu le servesc cu o salata cu iaurt: 1 1/2 cana iaurt 1/2 cana smantana groasa 1/ lingura menta proaspata tocata 1 lingura coriandru verde tocat 3/4 lingurita chimion in cruce macinat 1/4 lingurita piper Cayenne (facultativ) sare castraveti si rosii taiati cuburele mici Se amesteca totul si se orneaza cu un praf de boia dulce. Eu una fac mai mult aluat si la sfarsit fac cateva "clatite" din el. Se potriveste cu salata de vinete, cu zacusca. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 06:46 PM |
|